Wat zet je op een zonnenbank Burn?

Wat zet je op een zonnenbank Burn?

Volgens de National Institutes of Health, is een brandwond van een zonnebank en een brandwond van de zon identiek behandeld. Dit komt omdat het licht dat de branden, die ultraviolet licht veroorzaakt, is het hetzelfde, of het afkomstig is van de zon of de lampen van een zonnebank.

Koude kompressen

Wanneer uw huid verbrandt, een van de meest onaangename aspecten is het warm, branderig gevoel. Volgens de Mayo Clinic, kan u helpen verlichten die sensatie door het toepassen van koude, natte handdoeken of lappen om de getroffen gebieden. Dit zal ook helpen met eventuele zwelling kunnen optreden als gevolg van de zonnebank branden.

Lotions

Een andere bron van ongemak van een zonnebank branden is een jeukende huid. Dit gebeurt meestal omdat de huid te droog vanwege de brandwond. Zowel de National Institutes of Health en de Mayo Clinic raden mensen vermijden lotions die antiseptische ingrediënten bevatten, omdat deze additieven de huid verder kan irriteren. Vermijd geparfumeerde lotions om dezelfde reden. Hydrocortison crèmes of lotions zijn een goede keuze, net als lotions die aloë bevatten.

Blaren

De National Institutes of Health beveelt geen lotions, crèmes of topische zalven worden gebruikt op delen van de brandwond die blaren. In plaats daarvan moet een droge, losse bandage worden toegepast en worden veranderd als de blaar pops. De Mayo Clinic adviseert tegen popping blaren die gevormd hebben, aangezien dit kan vertragen genezing en verhogen het risico op infectie.

Pijn

De beste oplossing voor de pijn veroorzaakt door een zonnebank branden is een over-the-counter pijnstillers. Een koele douche of koude kompressen kan tijdelijk helpen met pijn, maar de pijn zal meestal terugkeren kort na de behandeling stopt. Een anti-inflammatoire pijnstillers, zoals ibuprofen, kunnen ook helpen met zwelling veroorzaakt door een zonnebank brandwonden.

Waarschuwing

Vermijd blootstelling aan de zon en zonnebanken tot het branden volledig is genezen. Houd in gedachten dat herhaalde blootstelling aan ultraviolet licht van beide zonnebanken of de zon verhoogt het risico op het ontwikkelen van huidkanker en staar. Als u last heeft ernstige pijn of hebben een aanzienlijk bedrag van blaren van uw zonnebank branden, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.