Wat werkt voor opvliegers?

Opvliegers voorkomen als tijdelijke of langdurige voorbeelden warmte gevoeld door het hele lichaam. Vrouwen van alle leeftijden kunnen ervaren opvliegers, maar ze zijn meestal een symptoom van de vrouwen momenteel blijvende menopauze. Opvliegers heb geen ernstige of levensbedreigende complicaties, maar als ernstig genoeg zijn, kunnen ze een negatieve invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Behandeling voor opvliegers omvat preventieve maatregelen en zowel traditionele als alternatieve therapie.

Oorzaken

Terwijl de gezondheid van deskundigen niet volledig begrijpen van de exacte oorzaak achter opvliegers, geloven zij dat de hypothalamus, het deel van de hersenen dat de lichaamstemperatuur regelt, een rol kunnen spelen. De oestrogeen terugtrekking vrouwen te verduren tijdens de menopauze kan de hypothalamus functie verstoren. Dit op zijn beurt zorgt ervoor dat de bloedvaten nabij het oppervlak van de huid verwijden, warmte kan afgeven.

Symptomen

Naast de warmte gevoeld in je bovenlichaam en gezicht, kunt u ook ervaren gespoeld, vlekkerige huid, druk in je hoofd, een snelle hartslag, transpiratie en koude rillingen na de opvlieger verdwijnt. Minder voorkomende symptomen, volgens de MayoClinic.com website omvatten zwakte, vermoeidheid, duizeligheid en flauwvallen. Eenmaal begonnen, opvliegers kan overal duren van enkele minuten tot een half uur.

Behandeling

Het vervangen van oestrogeen door hormoontherapie helpt de behandeling van opvliegers en diverse andere symptomen van de menopauze. Recepten voor opvliegers onder meer antidepressiva, een anti-epilepsie drug genaamd gabapentine, een hoge bloeddruk drug genaamd clonidine, en anticonceptiepillen voor premenopauzale vrouwen. Sommige vrouwen hebben gevonden reliëf met niet-receptplichtige geneesmiddelen, zoals ibuprofen, vitamine E en vitamine B-complex.

Alternatieve Therapie

Zilverkaars, een soort van plant, kan op korte termijn verlichting voor opvliegers en nachtelijk zweten. Het is een populaire behandeling voor vrouwen in de overgang in Europa. Sojaproducten bevatten chemische stoffen genaamd isoflavonen dat oestrogeen en de gevolgen ervan in het lichaam na te bootsen. Vrouwen in landen die sojaproducten als een vast onderdeel van hun dieet, zoals die in Azië hebben, melden minder gevallen van opvliegers en andere symptomen van de menopauze. Sommige vrouwen melden dat lijnzaadolie en teunisbloemolie helpen verlichten opvliegers, maar er is geen wetenschappelijk bewijs bestaat voor deze claims.

Het voorkomen

Opvliegers zijn een natuurlijk onderdeel van de menopauze en kan onmogelijk te vermijden zijn, maar u kunt zien op de triggers van je opvliegers om ze minder frequent te maken. Voorkomende triggers voor opvliegers zijn stress, gekruid voedsel, alcohol, cafeïne en roken.