Wat Vormt alcoholmisbruik?

Alcoholmisbruik is een groot maatschappelijk en medisch probleem in de Verenigde Staten. Alcoholmisbruik houdt opzettelijk drinken tot het punt van dronkenschap. Alcoholmisbruik verschilt van alcoholverslaving (ook bekend als afhankelijkheid) in dat het individu het misbruiken van alcohol heeft het niet nodig om te functioneren op een dagelijkse basis. Echter, regelmatig alcoholmisbruik tot sociale, gezondheids- en persoonlijke problemen, en een verhoogd risico op verslaving.

Verstoringen in het dagelijks leven

Een persoon die misbruik maakt van alcohol is waarschijnlijk te vinden het verstoren van de vele aspecten van het dagelijks leven. Dergelijke verstoringen zijn een onvermogen om taken te vervullen thuis, werk of op school. Bijvoorbeeld, ontbrekende school of werk als gevolg van het drinken of het zijn vaak een kater kan een teken zijn van alcohol misbruik. Op dezelfde manier, het verwaarlozen van verantwoordelijkheid - zoals het niet nakomen takenpakket of het verwaarlozen van kinderen als gevolg van het gebruik van alcohol - kan erop wijzen dat een persoon die misbruik maakt van alcohol.

Gevaarlijke situaties

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, bijna een derde van de sterfgevallen als gevolg van auto-ongevallen leiden tot een bestuurder die onder invloed van alcohol. Een persoon, die vaak vindt zichzelf in gevaarlijke situaties als gevolg van het gebruik van alcohol - zoals rijden onder invloed - kan een probleem zijn met alcoholmisbruik hebben. Andere gevaarlijke situaties behoren het bedienen van machines onder invloed, alsmede het mengen van voorgeschreven medicijnen of illegale drugs met alcohol.

Hierdoor kan alcoholmisbruik leiden tot juridische problemen, zoals arrestaties voor rijden onder invloed.

Spanning

Hoewel veel mensen drinken in sociale situaties of als een manier om te ontspannen na een lange dag, regelmatig gebruik van alcohol als een manier om stress te verlichten is een teken van alcoholmisbruik. Dit geldt met name als het gebruik van alcohol leidt vaak tot dronkenschap. Ook van het gebruik van alcohol wanneer het gevoel te emotioneel - bijvoorbeeld na het vechten met een partner of om te gaan met trauma of verlies - is ook een teken van alcoholmisbruik.

Afhankelijkheid

Hoewel niet alle mensen die misbruik maken van alcohol afhankelijk van het zal worden, zijn de mensen die er misbruik van regelmatig zelf in gevaar te brengen voor alcohol afhankelijkheid of verslaving. Alcoholverslaving is een medische aandoening, waarbij een persoon is fysiologisch verslaafd aan alcohol. Dit betekent dat het lichaam van de persoon wordt gebruikt voor het nuttigen van een bepaalde hoeveelheid alcohol per dag, en de persoon zal beginnen om ontwenningsverschijnselen te ervaren als hij niet drinkt. Alcohol terugtrekking is een ernstig medisch probleem en potentieel levensbedreigend. Elke individuele risico van de herroeping moet onmiddellijk medische hulp te zoeken.