Wat voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine B12?

Vitamine B12 is belangrijk voor de ontwikkeling van myeline op zenuwcellen en de vorming van rode bloedcellen in ons lichaam. Mensen die niet genoeg B12 krijg in hun voeding kunnen last hebben van verschillende symptomen, waaronder een algemene zwakte en nervositeit evenals verminderde bloedstolling en problemen met het geheugen. 'S Werelds gezondste voedingsmiddelen (WHF), een website run in samenwerking met de George Mateljan Foundation, verklaart ook dat het eten van een dieet rijk aan vitamine B12 kan helpen bij het verbeteren van het proces van het metabolisme, vooral wanneer het eten van eiwitten en koolhydraten (zie bronnen).

Rundvlees

Bepaalde delen van het rund zijn zeer rijk aan vitamine B12. Kalfslever biedt bijna 700 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor B12. Ossenhaas is een zeer goede bron, volgens de WHF organisatie.

Vis

Verschillende soorten vis en schelpdieren zijn "uitstekend" en "zeer goed" bronnen van B12 dat meer dan 75 procent van de dagelijkse aanbevelingen geven. Garnalen, zalm, coquilles, heilbot en kabeljauw zijn slimme keuzes voor het opnemen van B12 in uw dieet.

Game Meats

Wild en lamsvlees, in 4 oz. delen, bevatten grote hoeveelheden vitamine B12. Ze wegen op 3,6 microgram (mcg) en 2,45 mcg, respectievelijk.

Zuivelproducten

Twee procent melk en vetarme yoghurt zijn rijk aan vitamine B12 en zijn goede bronnen van de vitamine voor vegetariƫrs.

Eieren

Hoewel niet zo hoog als andere bronnen van eiwit, kan de eieren een flinke dosis B12 bieden, vooral voor degenen die geen vlees eten. Elke gekookt ei bevat 8% van de dagelijkse waarde van B12.