Wat Vitaminen zijn in Granaatappels?

De granaatappel is eigenlijk een bes met een dichte huid. Het is rood van kleur en bevat meer dan 600 zaden. Het wordt rauw gegeten, en het wordt ook genoten als een sap, siroop, kruiden, likeur, in jams en sausen. Granaatappels zijn ideaal voor wie op zoek om te profiteren van de vele vitaminen.

Vitamine C

Granaatappels zijn zeer rijk aan vitamine C. Vitamine C is belangrijk bij de behandeling van verkoudheid, helpt wonden te helen, helpen de huid te behouden zijn elasticiteit, het voorkomen van staar en in stand houden van de algehele gezondheid.

Vitamine B5

Granaatappels zijn talrijk in Vitamine B5, ook wel pantotheenzuur. Deze essentiƫle vitamine is cruciaal metaboliseren koolhydraten, vetten en eiwitten.

Beta caroteen

Granaatappels zijn een goede bron van beta-caroteen. Ook wel aangeduid als vitamine A, deze vitamine heeft een sterke anti-oxidant eigenschappen en is van cruciaal belang voor een goed gezichtsvermogen.

Andere vitaminen

Granaatappels thiamine, riboflavine, foliumzuur, foliumzuur bevatten ook, en vitamine E. Deze spelen allemaal een belangrijke rol in de celstofwisseling, enzymfunctie en algemeen welzijn.

Mineralen en Immuniteit

Granaatappels zijn er in overvloed aan kalium, een onmisbaar mineraal en elektrolyt. Ze bevatten ook calcium, magnesium, fosfor, zink, koper en selenium. De granaatappel zaden zijn rijk aan anti-oxidanten en kan het immuunsysteem te stimuleren om te helpen afweren infectie.

Polyfenol en Fiber

Pomegrantes zijn rijk aan polyfenolen, die helpt de cellen in het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Polyfenol is nuttig bij de behandeling van alles, van een hoog cholesterolgehalte tot het vertragen van het verouderingsproces. Granaatappels zijn een goede bron van vezels en zijn ook laag in calorieƫn.