Wat Vitaminen zijn in Frambozen?

Wat Vitaminen zijn in Frambozen?

Frambozen zijn samengesteld uit kleine vrucht met zaden (drupelets) georganiseerd rond een holle ruimte. Frambozen voorkomen schade aan de celmembranen en andere lichamelijke structuren, en bestrijden overtollige afval dat schadelijk is voor het lichaam kan zijn. Frambozen actief als anti-oxidanten door het repareren van schade door bijproducten, en kan helpen te beschermen tegen ziekten zoals kanker en maculadegeneratie.

Vitamine A

Vitamine A, ook wel retinol of carotenoïden, helpt het lichaam tegen besmettelijke ziekten en problemen met visie. Specifiek, vitamine A handhaaft de gezondheid van tanden, slijmvliezen, botweefsel, zacht weefsel en huid. De Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine beveelt een dagelijkse inname van 700-900 microgram voor adolescenten en volwassenen. Intake aanbevelingen is afhankelijk van leeftijd, geslacht en andere factoren. Een overdosis van vitamine A kan ziekte, aangeboren afwijkingen en tijdelijke verandering in huidskleur veroorzaken.

Vitamine C

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine (oplost in water) nodig voor de groei en herstel van weefsel in het lichaam. Het wordt gebruikt om wonden helen en de gezondheid van kraakbeen, botten en tanden te handhaven. Vitamine C is ook essentieel voor de productie van het eiwit collageen dat wordt gebruikt door het lichaam voor de huid, pezen, bloedvaten, ligamenten en littekenweefsel maken. Bovendien werkt als een antioxidant en bestrijdt schadelijke bijproducten die vrijkomen wanneer voedsel wordt omgezet in energie. Omdat het lichaam niet produceert of opslaat vitamine C, de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine beveelt aan dat deze worden geconsumeerd elke dag in een hoeveelheid van 70-95 microgram per dag voor adolescenten en volwassenen. Gebrek aan vitamine C veroorzaakt gebreken, zoals gingivitis, droge huid en haar, een afname in genezingspercentage, gezwollen gewrichten en neusbloedingen. Hoge doses vitamine C kan maagklachten of diarree veroorzaken.

Vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine (lost op in vet) die kunnen worden opgeslagen in het vetweefsel van het lichaam. Het is noodzakelijk voor de bloedstolling, een proces waarbij bloed bij een wond wordt gestold bloed te minimaliseren. Hoewel vitamine K wordt geproduceerd door bacteriën in het maagdarmkanaal, de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine beveelt een dagelijkse dosering van 75 tot 90 microgram per dag voor adolescenten en volwassenen. Vitamine K-deficiëntie komt voor wanneer het lichaam vitamine K niet kan absorberen uit het darmkanaal, die uitgebreid kneuzing of bloeding als een wond wordt samengetrokken.