Wat Vitaminen zijn in een courgette?

Courgette, een zomer squash dat slechts 17 calorieën per kop bevat is een populaire keuze voor pastagerechten en gezonde bijgerechten. Courgette is een goede bron van vitamine C, vitamine A, foliumzuur en niacine. Courgette is ook een uitstekende bron van eiwitten en vezels, evenals waardevolle mineralen.

Vitamine A

Vitamine A in courgette is een antioxidant die het immuunsysteem versterkt, bewaken tegen kanker, ziekten en infecties. Vitamine A is noodzakelijk voor een goede visie en heeft anti-aging eigenschappen.

Vitamine C

Vitamine C in courgette vecht tegen verkoudheid, helpt het lichaam om snel te genezen en versterkt de bloedvaten. Vitamine C bevordert de gezondheid van de huid, omdat het helpt het lichaam produceren collageen.

Foliumzuur

Courgette levert Foliumzuur die essentieel is voor een gezond zenuwstelsel en darmkanaal. Foliumzuur voorkomt aangeboren afwijkingen, beschermt tegen kanker en verhoogt de gezondheid van de huid.

Niacine

Niacine in courgette bevordert een gezonde huid en een gezonde spijsvertering en het zenuwstelsel. Niacine beschermt tegen hart-en vaatziekten en eigenlijk verlaagt cholesterol.

Andere voordelen

Courgette is ook rijk aan kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink. Volgens Nutrient Grafieken Dr. Decuypere's, een kopje courgette bevat 1,65 gram eiwit en 2,5 gram vezels.

Overwegingen

Volgens TrueStarHealth.com, was de courgette voor de voorbereiding, maar laat de skins op het volledige bedrag van de vitaminen en mineralen behouden.