Wat veroorzaakt vet te verbranden?

Calorie gebruik

Wanneer uw lichaam energie nodig, zal deze automatisch worden verbrand direct beschikbaar koolhydraten en vetten te gebruiken als brandstof. Als je niet in voldoende calorieën hebben genomen om de behoeften van uw lichaam te voldoen, zal uw lichaam te gebruiken opgeslagen vetten en koolhydraten. Oefening triggers vetverbranding, en alle dagelijkse activiteiten zoals traplopen, was opvouwen, of zelfs slapen vereist kleine hoeveelheden energie.

Weight Training

Gespierde lichamen hebben de neiging om het gebruik van meer calorieën, wat leidde tot vetverbranding. Dit werkt twee keer in uw voordeel - onder meer spieren verhoogt zowel uw rust stofwisseling of RMR, en uw actieve stofwisseling, of AMR. Dit betekent dat het zijn gespierder zal verhogen de snelheid van calorieën verbranden zowel wanneer je oefenen en als je rust.

Afterburn

Het fenomeen dat bekend staat als afterburn betekent dat uw lichaam zal blijven om vet te verbranden op een verhoogd tarief voor een paar uur nadat u uw oefening routine heb opgehouden. De andere naam hiervoor is EPOC, of ​​teveel post-exercise zuurstofverbruik. Echter, er is een catch. Om de effecten van afterburn bereiken, uw training heeft zeer intens - intens genoeg om uw hartslag te krijgen meer dan 75% van uw maximale hartslag.

Lipolyse Process

Volgens onderzoekers van de Georgia State University, de vetverbranding, of lipolyse, kan ook worden veroorzaakt door sensorische zenuwen met communicatie naar de hersenen. Als uw lichaam heeft verbruikt de energie direct beschikbaar om het, genaamd glycogeen, zal uw sympathische zenuwen noradrenaline, wat resulteert in de afbraak van vetten vrij te geven. De sensorische zenuwen dan vertellen de hersenen of er voldoende vet is afgebroken, en de hersenen maken de sympathische zenuwen te regelen indien nodig.