Wat u moet weten bij het plannen om zwanger te raken

Het kiezen om moeder te worden is een van de meest levensveranderende beslissingen een vrouw ooit zal maken. Inzicht in de vele facetten van de zwangerschap voordat je daadwerkelijk zwanger is belangrijk om vele redenen. Omdat de conceptie plaatsvindt voordat veel vrouwen beseffen dat ze zwanger zijn, wat te weten wanneer van plan is zwanger zal u helpen verstandige beslissingen te nemen die zullen leiden tot het beste resultaat voor zowel moeder als kind te maken te krijgen.

Preconceptiezorg Fysieke

Veel artsen raden dat een vrouw hebben een volledige fysieke voordat ze zwanger wordt om te bepalen of haar algemene gezondheid en levensstijl zijn bevorderlijk voor een gezonde zwangerschap. Dit bezoek gebeurt meestal tot een jaar voordat je zwanger en zal u toelaten om uw arts te vragen over conceptie, zwangerschap en daarbuiten te vragen. Je zal waarschijnlijk worden gevraagd over uw en familie medische geschiedenis van je partner, voeding, geestelijke gezondheidszorg en andere vragen die leiden tot een algehele welzijn assessment. Voorts zij opgemerkt dat de algehele gezondheid van haar partner de kans concipiëren bevalling en een gezonde baby kan bepalen.

Diet and Exercise

Vrouwen die in goede lichamelijke gezondheid hebben vaak een gemakkelijkere tijd het bedenken, uitvoeren en leveren van een gezonde baby. Om uw kans op een gezonde zwangerschap te vergroten, is het belangrijk dat je eet de hele voedsel, zoals fruit, groenten, granen en mager vlees om je lichaam aan een groeiende baby te voeden bereiden.

Veel artsen raden ook aan dat vrouwen beginnen met prenatale vitamines voordat ze zwanger om ervoor te zorgen dat zij de essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn om de vorming van een gezonde foetus.

Lichaamsbeweging is ook belangrijk bij de planning om zwanger te worden. Vrouwen die binnen een gezond gewicht voor hun leeftijd en lengte hebben een lager risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, diabetes en andere zaken die schadelijk zijn voor zowel moeder als kind kon zijn. Als je in goede lichamelijke conditie meestal maakt de zwangerschap meer comfortabel in het algemeen en kan helpen een vrouw vooruitgang door middel van arbeid sneller.

Begin een oefening regime voordat u zwanger wordt en je kunt blijven uitoefenen tijdens je zwangerschap, maar je moet misschien dit te wijzigen als je buik grow.s moet echter alle oefening plannen met uw arts besproken te worden voordat ze worden uitgevoerd om uw veiligheid te garanderen en de veiligheid van uw baby.

Lifestyle Overwegingen

Veel vrouwen vinden dat ze nodig hebben om veranderingen in levensstijl te maken vóór de conceptie, naast veranderingen in dieet en lichaamsbeweging. Deze omvatten de beslissing om af te zien van het gebruik van tabaksproducten, het drinken van alcohol en het consumeren van illegale drugs, terwijl het proberen om zwanger en tijdens de zwangerschap te krijgen. Conceptie plaatsvindt twee weken na een menstruatie. De meeste vrouwen beseffen niet dat ze zwanger zijn tot hun volgende periode wordt gemist, dat kan enkele weken later. Vanwege het feit dat vitale organen een baby beginnen onmiddellijk na de conceptie ontwikkelen gebruik van tabak, alcohol en andere drugs kan grote schade aan de ontwikkelende kind doen. Dus, als zwanger wilt worden, is het het beste om alle activiteiten die schade kunnen toebrengen aan de foetus te stoppen.