Wat Tests Zoek Artritis Achter de knie?

De meest gemeenschappelijke ruimte voor artritis in de knie te ontwikkelen is achter de knie. Er zijn drie soorten knie artritis osteoartritis, reumatoïde artritis en posttraumatische artrose. Artrose, de meest voorkomende vorm van knie artritis, treedt meestal op bij mensen boven de leeftijd van 50, als het gewrichtskraakbeen slijt langzaam over een periode van jaren. Reumatoïde artritis kan gebeuren op elke leeftijd en verloopt meestal in beide knieën, toen het gewrichtskraakbeen wordt vernietigd. Tot slot, post-traumatische artritis ontstaat na een knieblessure, maar de symptomen kunnen niet verschijnen voor de jaren na het incident.

Voorkomende symptomen voor alle drie de vormen van artritis zijn onder andere het gevoel dat je knie is zwak, gezwollen, stijf of offerte, en dat het moeilijk is om te buigen en strekken. U kunt ook merken dat deze symptomen erger worden na verloop van tijd. Als deze symptomen u bekend voor, de volgende stap is om te testen om te zien of je artritis in de knie.

Fysieke examen

De eerste test uw arts zal uitvoeren om te bepalen of u artritis achter je knie is een eenvoudig lichamelijk onderzoek, waar hij zal waarnemen hoe je loopt, en als er een zwelling of gevoeligheid in uw gewricht.

X-Ray

Veel artsen zullen x-ray je knieën om te zien of er een verlies van gezamenlijke ruimte, dat is een sterke indicator van artritis in de knie.

Magnetic Resonance Imaging

In sommige gevallen kan een magnetische resonantie imaging (MRI) proef nodig zijn om te zien of er wijzigingen in het zachte weefsel rond het gewricht.

CAT-scan

Een gecomputeriseerde axiale tomografie (CAT-scan) kunnen worden gebruikt om een ​​driedimensionaal beeld van de knie ligamenten, spieren en andere zachte weefsels verschaffen.

Artroscopie

Tijdens een artroscopie, de arts maakt een kleine incisie in je knie en voegt een kleine verlichte buis in je joint, die beelden op een tv-scherm.

Bloedmonster

Een bloedmonster kan worden genomen om uit te sluiten andere aandoeningen die kunnen worden inducerende uw symptomen of een geval van reumatoïde artritis te bevestigen.