Wat te verwachten van nieuwe kunstgebitten

Prothesen zijn in wezen draagbare vervangingen voor ontbrekende tanden. Kunstgebit kan in een uit uw mond worden geplaatst en in het algemeen zijn niet gedragen terwijl je slaapt. Hoewel ze zijn gemaakt om te kijken als uw natuurlijke tanden, zal kunstgebit nooit het gevoel heel graag uw oude tanden en het kan enige tijd aan te passen om ze te nemen.

I

Het dragen van uw nieuwe kunstgebit

Uw tandarts kan u adviseren om te dragen uw kunstgebit rond de klok voor de eerste paar dagen om te wennen aan hoe ze zich voelen in je mond. Als je eenmaal hebt ingesteld kunt u worden geadviseerd tot het afsluiten van uw kunstgebit voor het slapen gaan. De American Dental Association zegt dat het over het algemeen geen goed idee voor tandvlees continu worden gedekt door kunstgebit dragen.

Wennen aan kunstgebit

Het kan een paar weken duren voordat uw nieuwe kunstgebit niet meer buitenlands en onhandig in je mond te voelen. Ze lijkt misschien te losse montage op het eerste, terwijl je wang en tong spieren gewend raken om ze te houden op zijn plaats.

Hoewel u waarschijnlijk weinig verandering in uw algehele verschijning zal opmerken, kan kunstgebit het uiterlijk van uw glimlach te verbeteren en helpen bij het invullen van uw gezicht en profiel.

Pijnlijkheid

De ADA zegt dat het heel gewoon voor je mond en tandvlees geïrriteerd of pijnlijk als ze wennen aan de opvang van uw nieuwe kunstgebit.

Deze problemen zijn meestal tijdelijk. Uw tandarts kan kleine aanpassingen aan uw kunstgebit te maken als ze consequent een bron van tederheid.

Eten & Kunstgebitten

Het kan uitdagend en oncomfortabel zijn als je eerste poging om te eten met uw nieuwe kunstgebit. De ADA stelt voor het snijden van zacht voedsel in kleine stukjes in het begin. Zorg ervoor dat u langzaam kauwen en gebruik beide kanten van je mond tegelijkertijd aan uw kunstgebit niet kantelt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat voedsel niet te hard of te warm. Het zal niet lang duren voordat je in staat om een ​​normale dieet te eten zijn.

Praten en Uw nieuwe tanden

Terwijl uw nieuwe kunstgebit geen significante spraak problemen moeten veroorzaken, vindt u het misschien enige oefening nemen om bepaalde woorden uit te spreken.

Het is mogelijk dat uw kunstgebit zal glijden van tijd tot tijd als je lacht, hoest of glimlach. Het probleem kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door de herpositionering van de prothese door lichtjes bijten en slikken.

Prothese Adhesive

Kunstgebit lijm kan helpen om zelfs goed passende prothese blijven zitten. Echter, de ADA zegt lijmen zijn niet het antwoord wanneer kunstgebit geworden en niet meer goed passen. Als uw kunstgebit beginnen te los te voelen of er de oorzaak van continue ongemak, zie uw tandarts.

Het Caring en reiniging van kunstgebitten

Zorg ervoor dat u zeer voorzichtig te gebruiken als u met uw kunstgebit. Ze kunnen breken als ze vallen slechts een paar centimeter. Wanneer u het niet dragen van uw kunstgebit, bewaar ze veilig uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Kunstgebit moet dagelijks worden geborsteld, net als uw natuurlijke tanden. Het is het meest effectief om een ​​borstel speciaal voor kunstgebitten gebruiken, maar een zachte tandenborstel kan worden gebruikt.

Houd altijd uw kunstgebit in een prothese reinigingsmiddel of in water (niet heet) als ze niet in uw mond. Kunstgebit kunnen hun vorm verliezen als ze uitdrogen.

.