Wat te verwachten van Fase 4 longkanker

Patiënten Fase 4 longkanker te kampen met hun eigen sterfelijkheid en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat hun gezin zal worden verstrekt voor na hun heengaan. Een diagnose van Fase 4 longkanker kan beangstigend zijn, maar het is belangrijk wat de diagnose betekent en welke stappen na de diagnose kan nemen begrijpen.

Symptomen

In fase 4 is de kanker van de longen naar andere delen van het lichaam, meestal de lever, hersenen of zelfs de botten. In Stadia 3A en 3B, is de verspreiding van kanker in de borst, lymfeklieren, hart of slokdarm. Symptomen zijn onder meer vocht in de borst, algehele zwakte en verminderde eetlust.

Behandeling Opties

Verschillende behandeling opties bestaan, hoewel veel patiënten kiezen behandeling afzien in hun laatste maanden voorkomen compounding de pijn van kanker met de pijn van de behandeling. Behandeling opties omvatten radiotherapie, chemotherapie en gerichte behandeling met medicijnen. Chirurgie wordt gewoonlijk niet aanbevolen; het is invasief en veel patiënten niet de kracht hebben om te herstellen.

Prognose

Longkankerpatiënten die Fase 4 zijn binnengekomen krijgen vaak te horen dat ze mag slechts maanden te leven, met de gemiddelde overlevingstijd wordt rond acht maanden. Minder dan 10 procent van Fase 4 longkanker-patiënten leven langer dan vijf jaar na de diagnose. Vijf jaar overleven prijs kan worden verhoogd met chirurgie, in sommige gevallen tot 40 procent. Als de patiënt onder de 30 jaar en heeft kanker die kunnen worden verwijderd met een operatie, kan het vijf-jaars overlevingskans benaderen 85 procent.

Specialisten en Clinical Trials

Werken met specialisten of de inschrijving in de klinische studies, kunnen helpen om het leven van een Fase 4 longkanker patiënt verlengen. Je zult moeten werken met uw arts om een ​​klinische proef waarvoor u mogelijk in aanmerking te vinden. Voor een lijst van longkanker specialisten, zie bronnen. U kunt ook uw arts u doorverwijzen naar een specialist die lid is van de American Society of Clinical Oncology (ASCO) en de American Association for Cancer Research (AACR).

Laatste voorbereidingen

Voor uw gemoedsrust, zorg ervoor dat je goed in orde is en dat u een testament en een wilsverklaring hebben gecreëerd. Een wilsverklaring is een document dat zal ervoor zorgen dat moet je valt in een persisterende vegetatieve toestand, zullen uw wensen worden vervuld met betrekking tot reanimatie. U wilt in contact een advocaat die gespecialiseerd is in estate planning te krijgen; U kunt deze informatie in uw lokale Gouden Gids.