Wat te verwachten van een prostaat-examen

Een prostaat examen, ook bekend als een digitaal rectaal examen (DRE), een eerste screening voor groei en andere afwijkingen in de prostaat en andere klieren van het onderlichaam. De American Cancer Society beveelt jaarlijkse digitale rectale examens voor alle mannen boven de leeftijd van 50 jaar.

Wat het Examen Controles

Een DRE controleert de prostaat uitbreiding, gezwellen en andere afwijkingen die kunnen wijzen op ernstige aandoeningen zoals prostaatkanker. De keurend arts controleert ook voor rectale en interne bloeden.

Voor het examen

De patiënt wordt onderzocht zal volledig onder de taille uitkleden. Typisch zal de onderzoekende arts de patiënt een ontspannen werkwijze zoals diepe ademhaling examen ongemak.

Hoe het examen wordt uitgevoerd

Met de patiënt staan, maar boog iets naar voren, zal de keuringsarts eerste inspecteren het rectum visueel te bloeden of afwijkingen. Dan zal hij gesmeerd gehandschoende vinger in het rectum te voegen. Vaak zal de arts ook plaats een hand op het bekkengebied te controleren op tederheid, ontstekingen, hardheid en andere problemen.

Hoe het examen zal voelen

Veel patiënten ervaren een lichte fysieke ongemakken tijdens het examen.

Verdere tests

Als het examen blijkt dat er problemen, zoals gevoeligheid of bloeden of afwijkingen zoals uitbreidingen of tumoren, kan de arts aanvullende examens zoals een prostaat specifiek antigeen (PSA) -test of een colonoscopie suggereren om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen.