Wat te verwachten van een gescheurde rotator cuff

De rotator cuff is de groep van spieren en pezen die de humerus bot op zijn plaats houdt in het schoudergewricht en maakt het mogelijk de arm te draaien. Sinds het schoudergewricht is vrij zwak, gescheurde rotator manchetten zijn gemeenschappelijk. Ze zijn pijnlijk en vereisen een zorgvuldige behandeling voor een goede herstel.

Oorzaken

Gescheurde rotator manchetten soms het resultaat van een traumatisch letsel. Mensen het meeste risico op scheuren hun rotator manchetten zijn mensen die actief zijn in sporten zoals honkbal, tennis, gewichtheffen en roeien.
De meest voorkomende oorzaak van een gescheurde rotator cuff, echter overmatig gebruik van het schoudergewricht gedurende vele jaren. Hierdoor meeste patiënten met een gescheurde rotator cuff zijn dan 40.

Symptomen

De meeste mensen met gescheurde rotator manchetten ervaring van pijn bij het heffen of neerlaten van de arm, zwakte in de arm en zelfs spieren dunner in de schouder.
Als de rotator cuff werd gescheurd als gevolg van een verwonding, kan er plotselinge pijn, een gevoel van breuk in de schouder of onmiddellijke schouder zwakte. Na de eerste schade, zal er aanhoudende pijn in de schouder.
Als de rotator cuff gescheurd was als gevolg van overmatig gebruik in de tijd, kunnen de symptomen verschijnen langzaam en kan mild zijn op het eerste, maar in intensiteit toeneemt naarmate de tijd vordert.

Diagnose

Als u denkt dat u uw rotator cuff zijn gescheurd, moet u onmiddellijk een arts te zien. De arts zal eerst het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek om te zien waar de schouder is mals, wat uw bereik van de beweging is, en om de kracht van de schouder te controleren of te zien of er instabiliteit. Als de arts vermoedt een gescheurde rotator cuff, zal ze röntgenfoto's, MRI's of een echografie examen te bepalen of het gescheurd is en hoe ernstig de scheur is te bestellen.

Behandeling

Veel gescheurde rotator manchetten kunnen worden behandeld zonder operatie. Behandeling opties omvatten het zetten van de arm in een mitella, anti-inflammatoire geneesmiddelen, steroïde injecties, fysiotherapie en veel rust.
Sommige gescheurde rotator manchetten vereisen chirurgie. De arts kan aanbevelen chirurgie wanneer andere behandelingen niet werken wanneer de scheur is zeer pijnlijk of de scheur in de dominante arm van een zeer actieve persoon, zoals een atleet. Veel operaties kunnen arthroscopische zijn, wat betekent dat ze minimaal invasieve, en de meeste ingrepen zijn poliklinische procedures.

Herstel

De weg naar herstel na de operatie is niet gemakkelijk. Na de operatie wordt de arm geïmmobiliseerd in een sling, meestal vier tot zes weken. Tijdens deze periode van rust, de patiënt het risico loopt in de schouder te verliezen sommige mobiliteit. De patiënt naast verhuist naar fysiotherapie. Veel patiënten herstellen volledig, maar het proces kan enkele maanden duren.