Wat te verwachten van een behandeling met testosteron

Wat te verwachten van een behandeling met testosteron

Testosteron is een medische behandeling regime gebruikt om de symptomen van leeftijdsgebonden testosterondeficiëntie bij mannen. Aanvulling met testosteron kan leiden tot een aantal voordelen, maar ook als potentiële gezondheidsrisico's.

Identificatie

Artsen kunnen testosteron behandeling van mannen voorschrijven als onderdeel van een regime van hormonale substitutietherapie. Na de leeftijd van 25, een man de natuurlijke productie van testosteron daalt met ongeveer twee procent per jaar, en kan worden aangevuld met testosteron crèmes, pillen of injecties.

Fysieke voordelen

Testosteron kan anabole weefsel gebouw effecten uitoefenen. Mannen die testosteronvervanging toegenomen spiermassa, verbeterde botdichtheid, een afname van de hoeveelheid en de verdeling van vetweefsel en kracht winsten gerapporteerd.

Mental Benefits

Lager testosterongehalte kan leiden tot vermoeidheid, verminderde concentratie en geheugen, en prikkelbaarheid. Aanvulling met testosteron kan leiden tot een verhoogde mentale energie, beter slapen, hernieuwde kracht, verbetering van mentale taken en een hoogte van stemming.

Libido

Testosteron deficiënties verminderd libido en erectiele dysfunctie. Patiënten die testosteron vervanging hebben gemeld een verhoogd libido, en een grotere frequentie en duur van de erecties.

Waarschuwing

Mannen met prostaatkanker of borstkanker mag geen testosteron nemen. Bovendien kan deze drug cholesterolgehalte, wat kan leiden tot atherosclerose, hartziekte en leverproblemen veranderen. Gebruik van testosteron kan ook verbetering mannelijke kenmerken, zoals een lagere stem en overtollige haargroei.