Wat te verwachten met een biopsie van de Postrate

Een prostaatbiopsie is een noodzakelijk onderdeel van de diagnose van prostaatkanker. Voorbereiding op de procedure is eenvoudig. De werking is vrij invasieve, hoewel sommige ongemak en geringe bijwerkingen te verwachten.

Voorbereiding

Mannen die een prostaatbiopsie nodig hebt om een ​​huis klysma doen voordat de procedure. Medicijnen die de bloedstolling beïnvloeden, moeten tijdelijk van tevoren worden stopgezet, volgens de Mayo Clinic. Antibiotica worden toegediend vóór en na de procedure om het risico op infectie.

Identificatie

De Mayo Clinic en de American Cancer Society (ACS) te melden dat er drie verschillende manieren om een ​​prostaat biopsie uit te voeren; het chirurgische instrument kan worden doorgegeven via de anus en in de endeldarm (transrectale biopsie) of de prostaat kan worden geraadpleegd via de plasbuis of via een incisie in het perineum. De transrectale biopsie is de meest voorkomende.

Procedure

Een veerbelaste gereedschap wordt gebruikt om verscheidene kleine secties van weefsel van de prostaat verwijderd. Volgens de ACS, elk deel van het weefsel verwijderen gebeurt zeer snel, in minder dan een seconde, en alleen veroorzaakt een kleine hoeveelheid ongemak.

Functies

De ACS meldt dat een lokaal anestheticum wel of niet worden gebruikt om ongemak tijdens de biopsie minimaliseren en betrokkene moeten hun arts vragen of deze wordt toegediend.

Time Frame

Volgens de ACS en Mayo Clinic, een prostate biopsie duurt 15 minuten tot een half uur, en de resultaten neem een ​​tot drie dagen of meer te ontwikkelen.

Side Effects

Een prostaatbiopsie kan pijn, bloed in de urine veroorzaken en bloeden uit het rectum en het veroorzaken van sperma enigszins rood zijn. De Mayo Clinic adviseert u om contact iemands arts als bloeden is langdurige of zware, pijn wordt intenser, er zwelling in het gebied, problemen of pijn tijdens het urineren, koorts of penis ontlading.