Wat te verwachten als Dying van leverkanker

Terminale leverkanker is onaangenaam maakt niet uit hoe je het bekijkt, maar het begrijpen van wat te verwachten, kan u helpen om jezelf voor te bereiden mentaal voor het einde. Wanneer de kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam en de hoop waardoor de kanker in remissie is afgelopen, de dood van leverkanker wordt een onvermijdelijk plaats mogelijk.

Leverkanker

Volgens Medline Plus, is leverkanker normaal gezien bij personen die ouder zijn - de eerste diagnose wordt zelden gedaan in iemand die jonger is dan 50 jaar. Het risico van leverkanker wordt verergerd door misbruik van alcohol, een overmaat aan ijzer in het lichaam of de aanwezigheid van bepaalde virussen zoals hepatitis B en C.

Uitgezaaide kanker

Volgens het National Cancer Institute, een keer leverkanker metastasizes, het doel verschuift van het streven naar een remissie tot doel om het leven zo lang mogelijk uit te breiden, maar begrijpen dat de strijd tegen leverkanker is niet meer verkiesbare. Symptomen te verwachten waar je kanker is uitgezaaid en je sterven aan leverkanker onder onverklaarbaar gewichtsverlies en pijn in het hele lichaam als de kanker beweegt in de botten en andere organen.

Anekdotische rapporten

Individuen op de website Medhelp.com ondervinden of leven met iemand met een terminale leverkanker hebben gemeld dat in veel gevallen het sterven aan leverkanker is een vrij ingetogen gebeurtenis. Veel mensen gemeld dat de patiënt gewoon last van toenemende vermoeidheid, totdat hij op permanente bedrust in combinatie met een volledig verlies van eetlust was. Deze situatie normaal blijft tot het einde.

Gezondheidszorg

Als leverkanker bijna is afgerond, verwachten dat de doelen van de medische zorgverleners dienovereenkomstig zal verschuiven. Het is waarschijnlijk dat veel medische procedures zal ophouden, en de focus zal verschuiven naar verlichting van de pijn in plaats van een poging om de hoeveelheid tijd die de patiënt doorbrengt in een verminderde staat maximaliseren. De mogelijkheid van hospice zorg is een alternatief voor de late-fase leverkanker patiënt, dat is een faciliteit gewijd aan het maken van terminaal zieke patiënten zo comfortabel mogelijk.

Psychologie

Volgens de Mayo Clinic, is er een psychologisch proces in verband met dreigende dood, culminerend in acceptatie. Hoewel u bekend met de verschillende "stages" van de dood zou kunnen zijn (zoals boosheid en ontkenning), ga er niet vanuit dat uw individuele ervaring deze generieke proces zal weerspiegelen. In het algemeen is het beste wat je kunt doen is om optimaal te profiteren van je leven voordat het eindigt.