Wat te doen wanneer uw verzekering verwerpt uw ​​medische rekeningen

Wat te doen wanneer uw verzekering verwerpt uw ​​medische rekeningen

Wanneer uw verzekeraar weigert uw medische rekeningen, heb je verschillende opties. Eerste, te ontspannen en te begrijpen dat de afwijzing zou te wijten zijn aan een kleine fout en gemakkelijk te kantelen. Als de verwerping door een medische reden, omvatten de arts die de procedure uitgevoerd. Moet al deze pogingen mislukken, zijn er nog verdere mogelijkheden geopend, met inbegrip van een formeel beroep, in welk stadium een ​​advocaat kan een grote hulp zijn.

Onderzoeken

Eerste, erachter te komen wat er precies is gebeurd. Bel uw verzekeraar en vraag de schadeafdeling waarom uw verzoek werd geweigerd. Wees hoffelijk en in gedachten houden dat de persoon met wie u praat niet mogelijk betrokken zijn geweest bij de beslissing uw claim af te wijzen houden. U zult waarschijnlijk dezelfde persoon te praten meerdere malen, en een vriendelijke toon helpt bij het opbouwen van wederzijds vertrouwen. Zodra u een uitleg over de telefoon, vragen dat dezelfde informatie naar u worden verzonden in een e-mail of brief. Dit is absoluut van cruciaal belang, omdat het de verzekeraar weinig kans, maar om uw claim te accepteren als je kunt weerleggen of te herstellen van de kwesties die in de schriftelijke verklaring laat. Zonder een dergelijke verklaring echter de verzekeraar kan gemakkelijk extra punten te verhogen later.

lnvolve Uw Arts

Terwijl u in staat zijn om bepaalde kleine fouten te corrigeren in uw schadeclaim, de meeste situaties vereisen de medewerking van uw arts. Slechts een opgeleide medische professional kan verklaren waarom de procedure medisch noodzakelijk en dus gerechtvaardigd was. Het indienen van fouten, ook, zijn het best behandeld door professionals op het kantoor van de dokter of het ziekenhuis, die corresponderen met verzekeringsmaatschappijen regelmatig en weten hoe ze een gunstige reactie uit te lokken. Zelfs als de afwijzing is te wijten aan een te late indiening of fout in de administratie, en niet een medische aangelegenheid, kan uw arts in staat zijn om zijn invloed te gebruiken en te versnellen de oplossing van de zaak.

Het indienen van een beroep

Als uw eerste pogingen mislukken, formaliseren van het proces en beroep aantekenen. Hoe deze beroepen worden omgegaan verschilt sterk van land tot land. Meestal is de beroepsprocedure gaat een externe medische deskundige die zal bemiddelen, en in sommige gevallen bemiddelen tussen u en de verzekeraar. Een advocaat is geen must, maar zeker een optie. Indien de afgewezen vordering is groot en omvat een ongebruikelijke of een complexe medische ingreep, kan een advocaat sterk verbeteren van uw kansen op het binnenhalen van externe medische deskundigen of het indienen van wetenschappelijk materiaal om uw vorderingen te versterken.

Streven naar een gedeeltelijke Remedy

Zodra een beroep is ingediend en een datum gereserveerd voor een hoorzitting, blijven alternatieven te zoeken. Uw onderhandelingspositie sterker zal in deze fase zijn als de verzekeraar zal zich realiseren dat je klaar te zetten een goede strijd, die uiteindelijk kan dwingen de verzekeraar om de gehele vordering te voldoen zijn. U kan worden aangeboden, of je kan bieden, een gedeeltelijke schikking, waarbij sommige maar niet alle van uw claim wordt gehonoreerd door de verzekeraar. Als uw verzekering plan wordt gesubsidieerd door uw werkgever, kunt u ook uw groep plan van de beheerder om hulp te vragen. Hoe meer mensen je hebt aan uw kant, hoe beter uw kansen voor een succesvolle oplossing.