Wat te doen wanneer uw Contact zit vast in je ooglid

Wat te doen wanneer uw Contact zit vast in je ooglid

Omgaan met contactlenzen is een delicate taak, waarvoor een vaste hand en nauwkeurige bewegingen, vooral in tijden van nood. Een van deze gelegenheden is wanneer je lens zit vast onder je ooglid. Het kan je je ongemakkelijk voelt, vervagen je visie en zelfs leiden tot een rood oog. Niet in staat om de positie van de lens te zien maakt het verwijderen nog grotere uitdaging, maar niet onmogelijk.

Basic hygiƫnevoorschriften

Zelfs als de vastzittende lens waardoor je angst en je voelt dat je moet snel te handelen, is het belangrijk dat je niet elementaire hygiƫnevoorschriften overslaan. Was uw handen grondig voor het aanraken van je oog, en kies een goed verlichte kamer met een spiegel. Als je alleen vertrouwen op je gevoel van aanraking, het is meer waarschijnlijk dat je zult jezelf verwonden. Krijg je opgezet voor succes voor het begin van uw contact search and rescue.

Bepalen van de positie

Als u pijn voelt in een bepaald gebied, wanneer het bewegen van je ogen, de pijn is meestal een goede indicator van de verloren lens 'locatie. Als de pijn is meer algemeen, moet je een beetje meer te doen om de lens te lokaliseren. Duw zachtjes je ooglid huid met behulp van je wijsvinger tot je voelt dat het contact. Controleer de handleiding van uw reinigingsmiddel's om te zien of het veilig is om direct de oplossing toe te passen op het oog. Hierdoor zal de droge lens hydrateren en helpen glijden gemakkelijker.

Neer, Hold Up, release

Gebruik de eenvoudige "down, houden, op, release" methode om de lens uit uw ooglid te komen. Terwijl het houden van een rechte kin, kijk zo ver mogelijk naar beneden. Druk op de positie van de lens met je wijsvinger, en let niet te hard pushen - harde pushes kan leiden tot verwonding van de lens breken. Terwijl de lens gedrukt, kijk omhoog. Laat uw vinger los en kijk dan nog eens naar beneden. Na elke beurt moet de lens een beetje te verplaatsen verder naar beneden, dichter bij het zichtbare gedeelte van het oog.

Het objectief verwijderen

Als het je gelukt is om de lens in een positie te brengen als je het kunt zien, pak het met uw duim en wijsvinger en verwijder het - langzaam - van je oog. Laat uw nagels niet te gebruiken en voorzichtig zijn om niet te bewegen quickly.Once de lens is met succes verwijderd, moet u uw ogen met water en contact oplossing om het te reinigen, en om verdere irritatie te voorkomen.