Wat te doen wanneer het hebben Bad Augmentin bijwerkingen

Wat te doen wanneer het hebben Bad Augmentin bijwerkingen

Augmentin is een combinatieproduct van amoxicilline en clavulaanzuur. Het is een antibioticum dat specifieke bacteriën gericht. Omdat het een vorm van penicilline bevat, mag het niet worden gebruikt door mensen die allergisch zijn voor penicilline. Bijwerkingen zijn individueel. Als je voelt dat je het hebben van een onaangename bijwerking van Augmentin, bespreek dit dan met de persoon die voorgeschreven medicatie. De meest voorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en huiduitslag.

Diarree

Diarree is gemeen met antibiotica, maar in het geval van ernstige diarree bij Augmentin, is het belangrijk om contact met uw arts. Colitis, ernstige schade aan de dikke darm, kan optreden bij een overgroei van C. difficile bacteriën, die optreedt wanneer de normale bacteriën in de colon onbalans vanwege Augmentin. Colitis kan fataal zijn. Volgens de Food and Drug Administration, heeft deze vorm van colitis zo lang als twee maanden na het innemen van Augmentin opgetreden. Als C. difficile geassocieerde diarree wordt verdacht, het onderhouden hydratatie en elektrolyten balans is belangrijk. Een ander antibioticum, gericht op de c. difficile wordt voorgeschreven. In sommige gevallen, ernstige diarree vereist ziekenhuisopname voor intraveneuze vloeistoffen en elektrolyten. In extreme gevallen kan uw arts een chirurg om uw zaak te evalueren vragen.

Misselijkheid

Ongeveer 3 procent van de patiënten die Augmentin rapport misselijkheid als bijwerking, volgens FDA informatie over het voorschrijven. Augmentin moet worden ingenomen met voedsel om misselijkheid te voorkomen. Significante misselijkheid die veroorzaakt braken moeten worden aangepakt om uitdroging te voorkomen. Met ernstige misselijkheid die leidt tot braken, stoppen met het eten van voedsel of het drinken van vloeistoffen. Zodra u klaar bent om te hervatten nemen van voedsel of vocht te voelen, te beginnen met heldere vloeistoffen, zoals kleine hoeveelheden van ginger ale, bouillon of gelatine. Volgens de American College of Gastroenterology, acupressuur, evenals aanvullingen van B6 en gember, zijn doeltreffende oplossingen voor misselijkheid. Acupressuur polsbandjes zijn in de handel verkrijgbaar.

Huiduitslag of Hives

Netelroos of een uitslag die optreedt tijdens het gebruik van Augmentin geeft meestal gevoeligheid of allergie voor de medicatie. Hives zijn jeukende weltlike bultjes op de huid. Als u huiduitslag of netelroos, stop dan met Augmentin en bel uw arts meteen. Meestal zal de voorschrijver de medicatie te staken. De meeste overgevoeligheidsreacties kunnen worden behandeld met antihistaminica of corticosteroïden, zoals difenhydramine (Benedryl) of prednison. Fatale reacties hebben plaatsgevonden, zodat de behandeling moet onmiddellijk worden.