Wat te doen voor urineverlies

Urineverlies, ook bekend als urine-incontinentie is een onvrijwillig urineverlies. Blaas lekkage kan variëren van af en toe een verlies van urine van een nies of hoest om een ​​drang die zo intens is dat het moeilijk is om het te maken naar de badkamer. Maar er zijn methoden die u kunt proberen om de driften in verband met urine-incontinentie beter onder controle.

Symptomen

Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie, en elk heeft zijn eigen symptomen. Stress incontinentie gebeurt wanneer inspanning op je blaas uit niezen, hoesten of tillen van een zwaar voorwerp wordt gezet. Urge-incontinentie is een plotselinge aandrang om te plassen met slechts een korte waarschuwing voor een verlies van urine. U kan ook nodig zijn om vaak te urineren. Urge-incontinentie wordt ook wel een overactieve blaas. Overflow incontinentie is wanneer je dribbelen urine. Dit gebeurt wanneer u uw blaas niet helemaal leeg kunnen lopen.

Behandeling

Blaastraining is een revalidatie methode voor urge-incontinentie. Je begint het uitstellen naar de wc gaat 10 minuten nadat je de drang voelt. Elke keer, je probeert en het verlengen van de tijd een paar minuten totdat je alleen gaat naar de badkamer om de twee tot drie uur. Blaas training kan ook gaan plassen en dan terug te gaan in een paar minuten en weer plassen. Dit helpt om de blaas geheel ledigen. Bezuinigen op cafeïne en alcohol kan helpen om een ​​betere controle van uw blaas te nemen.

Andere behandelingen

Bekken oefeningen genaamd Kegels versterken van de spieren rond de blaas. Om deze spieren te vinden, liggen op de vloer en knijp de spieren die je gebruikt om de urinestroom te stoppen en de knop drie seconden ingedrukt, laat deze los voor drie seconden. Herhaal deze set 10 keer drie keer per dag.

Een andere optie is om elektrische stimulatie te gebruiken. Elektroden worden ingebracht in de vagina of rectum wanneer korte elektrische salvo's worden gebruikt voor het stimuleren en versterken bekkenbodemspieren.

U kunt proberen medicijnen zoals Ditropan en Vesicare te helpen kalmeren een overactieve blaas. Ook kunnen lage dosis oestrogeen topische toepassing op de urethra om weefsel herstellen die stippellijn beurt helpen bij incontinentie.

Wanneer andere behandelingen niet werken, kan een operatie worden aanbevolen. Een sling procedure maakt u een hangmat aan de blaas met behulp van weefsel van uw lichaam of synthetisch materiaal vast te houden. Een blaashals suspensie is een procedure om ondersteuning van de urethra en de blaashals te verschaffen. Herstel kan ongeveer zes weken duren met deze procedure.

Absorberende pads kunnen gemakkelijk gedragen worden onder de kleding en bieden gemoedsrust. Deze pads zijn verkrijgbaar bij drogisterijen of medische aanbod winkels.