Wat te doen voor Low Kalium?

Hypokaliëmie of laag kalium, is een potentieel ernstig probleem dat vermoeidheid, spierkrampen, obstipatie en een abnormaal hartritme kan veroorzaken. Kalium is een elektrolyt, wat essentieel is voor de goede werking van het lichaam zenuw- en spiercellen. Laag kalium kan levensbedreigend zijn, en het vereist onmiddellijke medische aandacht. Er zijn voedingsmiddelen en supplementen die zal helpen voorkomen dat het kaliumgehalte uit te laten vallen tot gevaarlijke niveaus die gemakkelijk toegankelijk zijn en moet deel uitmaken van een dieet voor iedereen die vermoedt dat ze misschien niet genoeg krijgen zijn.

Proper Levels

Normale kalium in het bloed bereik tussen 3,6 en 4,8 milli-equivalent per liter (mEq / l). Als een bloedonderzoek onthult een kaliumgehalte van 2,5 mEq / L of minder, wordt de voorwaarde vereist onmiddellijke behandeling aangezien dit de gevarenzone wat kan leiden tot hartfalen.

Dietary intake

Kalium levering van het lichaam komt van het voedsel dat we eten. Een toename van de volgende specifieke voedingsmiddelen kan verhelpen op zich.
Verse groenten en fruit, zoals bananen, meloen, sinaasappels, aardbeien, kiwi, avocado's en abrikozen zijn rijk aan kalium. Verse groenten, champignons, erwten, bieten en tomaten zijn ook uitstekende bronnen van de elektrolyt.
Rundvlees, vis en kalkoen zijn kalium rijke eiwitten, terwijl het sap van sinaasappelen, pruimen, abrikozen en grapefruit zijn allemaal goede toevoegingen aan het dieet voor het verhogen van kaliumgehalte, volgens Medicinenet.com.

Supplementen

Kalium supplementen zijn verkrijgbaar in orale vorm en als injecties in kritieke gevallen. Vraag uw arts over welke soorten supplementen beste voor u en hoeveel moet u nemen zou zijn. Effer-K, Glu-K, K-Tab, K-Lyte en Potassimin zijn American merknamen kalium supplementen op de markt.

Oorzaken

De meest voorkomende manier voor ons lichaam om een ​​onvoldoende niveau van kalium te krijgen is door middel van de urinewegen of het spijsverteringskanaal. Volgens de Mayo Clinic, is de meest voorkomende oorzaak van kaliumdeficiëntie. Daarom zijn mensen met diarree, die het nemen van laxeermiddelen of diuretica (plaspillen), hebben eetstoornissen zo'n boulimia of hebben een chronische nieraandoening hebben de meeste kans om dit tekort te ervaren.