Wat te doen voor lichen planus van de mond?

Wat te doen voor lichen planus van de mond?

Een kanten patroon en getogen gespot uitslag op het tandvlees, wangen of tong, lichen planus van de mond, ook wel bekend als orale lichen planus, heeft soms geen symptomen en behoeft geen behandeling. Het kan spontaan verdwijnen en opnieuw optreden onverwacht. Wanneer Orale lichen planus pijn doet, brandt, jeukt en bloedt behandeling met corticosteroïden medicatie kan tijdelijk de symptomen te verlichten. De oorzaak is onbekend maar lijkt gerelateerd aan een inflammatoire reactie op infectie, voedselallergieën, emotionele stress of autoimmuunziekte. Afschaffing van de onderliggende oorzaak, indien mogelijk, is het beste om te doen voor Orale lichen planus.

Risicofactoren

Orale lichen planus vooral bij vrouwen ouder dan 40 wordt geassocieerd met een aantal auto-immuunziekten zoals lupus, reumatoïde artritis, en myasthenia gravis. Anti-inflammatoire, bètablokker en antimalaria geneesmiddelen is bekend dat leiden tot een aantal gevallen van orale lichen planus. Deze voorwaarde wordt ook geassocieerd met leverziekte, depressie en ulceratieve colitis. In zeldzame gevallen kan allergie voor tandheelkundige materialen Orale lichen planus veroorzaken. Sommige mensen die Orale lichen planus kan ook Lichen planus op de huid, hoofdhuid, nagels of genitaliën.

Voedselallergie

Onbehandelde voedselallergieën kan chronische ontsteking die de slijmvliezen in de darmen en de mond van invloed veroorzaken. Levensmiddelenadditieven, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen moet strikt worden vermeden aangezien sommige van deze chemische stoffen kunnen zijn triggers. De meest voorkomende voedselallergenen zijn tarwe, melk, soja, maïs, eieren en pinda's. Gevoeligheid voor tarwegluten, ook gevonden in gerst en rogge, staat bekend als coeliakie. Allergieën kunnen moeilijk te diagnosticeren zijn; een eliminatie dieet met een zorgvuldige dagboek kan de beste manier om het beledigen van voedingsmiddelen te bepalen. Een lage allergie dieet van bruine rijst, quinoa, kool familie groenten en koolzaadolie kan eerst worden geprobeerd en andere voedingsmiddelen toegevoegd interval van twee weken om te zien of de symptomen verbeteren of verslechteren. Een goede natuurgeneeskundig arts kan van onschatbare waarde sturing te geven aan deze intensieve thuis te verhelpen.

Het voorkomen van complicaties

Dingen te vermijden die kunnen symptomen verergeren zijn pittige of zure voedingsmiddelen, alcohol en tabak gebruiken of letsels, zoals bijten de binnenkant van de wang of de tong. Het behandelen van gelijktijdige candida (gist) infecties kunnen verlichting brengen.
Er is een klein verhoogd risico op mondkanker bij personen met orale lichen planus. Kankerscreening moet deel uitmaken van routine doktersbezoeken ten minste elke zes maanden, vooral als Orale lichen planus van invloed op de onderkant van de tong zijn. Een voedzaam dieet rijk aan kankerbestrijdende groenten en fruit wordt ook aanbevolen door deskundigen.
Hoewel er geen remedie voor Orale lichen planus, kunnen de symptomen worden verminderd. Zie een arts als toegenomen pijn of bloeden optreden. Zorg levensstijl veranderingen om de algemene gezondheid te verbeteren en hulp voor psychische en emotionele problemen te zoeken.