Wat te doen voor gordelroos?

Dakspanen of herpes zoster, is een ziekte als gevolg van hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Symptomen zijn onder meer een jeukende huiduitslag die vaak optreedt langs de ribben uit midden van de rug naar het borstbeen, maar kan overal op het lichaam verschijnen. Volgens de Mayo Clinic, iedereen die ooit waterpokken heeft gehad, is het risico op het ontwikkelen van gordelroos. Lees meer over wat u kunt doen als u gordelroos.

Antivirale geneesmiddelen

Vroege symptomen van gordelroos zijn koorts, rillingen, spierpijn, spierpijn, vermoeidheid, depressie, pijnlijke lymfeklieren en hoofdpijn. De eerste tekenen van huiduitslag manifesteert zich als kleine met vocht gevulde blaasjes. Deze blaasjes kunnen verbranden, tintelen of jeuken. Maak meteen een afspraak met een arts als u begint met het tekenen van gordelroos te voelen. Een arts zal meestal voorschrijven een antivirale medicijnen, zoals Zovirax, Famvir en Valtrex. Om deze medicijnen effectief zijn, nemen ze binnen de eerste 72 uur merken symptomen. Houd een voorschrijven van antivirale medicijnen handig voor terugkerende episodes van gordelroos.

Anti-inflammatoire geneesmiddelen en pijnstillers

Prednison is een anti-inflammatoire geneesmiddelen te verminderen zwelling. Dit medicijn helpt ook voorkomen dat de ontwikkeling van postherpetische neuralgie. Postherpetische neuralgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door jeukende, brandende of stekende pijn op het gebied dat eens had de gordelroos uitslag --- een ongelukkige herinnering dat de gordelroos virus blijft hangen nadat de blaasjes zijn verdwenen. Sommige ernstige gevallen van gordelroos en postherpetische neuralgie vereisen een recept van opioïden om pijn te verlichten. Andere geneesmiddelen zijn lidocaïne vlekken op de huid, anti-epileptica en antidepressiva.

Thuis Behandeling

Weken in een koele bad om de pijn van de blaren te kalmeren of zet natte papieren handdoeken in de vriezer gedurende vijf minuten en leg ze op de uitslag. Havermout zeep kan helpen verminderen blister pijn. Gebruik een anti-jeuk crème achtige Aveeno anti-jeuk lotion, Calamine of cortizone-10. De jeuk komt uit je lichaam vrijgeven van histamine als reactie op het virus. Een oraal antihistaminicum zal helpen verminderen jeuk. Voor lastige blaren die zijn over het uitbarsten, licht toe te passen aloë vera gel. De meeste drogisterijen of reformwinkels dragen deze natuurlijke pijn verhelpen. Niet krabben of wrijven de uitslag. Complicaties zoals infecties kunnen voordoen als u de blaasjes krabben.

Gordelroos

In het algemeen zal dakspanen verdwijnen spontaan na enkele weken. Gordelroos is niet besmettelijk. Daarnaast meeste herpes zoster uitbraken slechts eenmaal. Tenzij, je hebt waterpokken had je niet kan gordelroos krijgen. Echter, iemand die nog nooit waterpokken heeft gehad waterpokken contracteren indien blootgesteld aan de gordelroos virus.