Wat te doen voor een blaar?

Een blister is een verzameling van vloeistof onder of in de epidermis die de huid te borrelen en zwellen veroorzaakt. Over het algemeen wordt gevormd door de constante wrijving of wrijven van schoenen, ruwe doek of andere materialen tegen de huid. Aangezien de buitenhuid wordt weggetrokken van de binnenlagen fluïdum snel vult de ruimte, waardoor een lelijke en ongemakkelijke blister te vormen. Blaren kunnen ook worden kuif door beschadiging van de huid als gevolg van verbranding of bevriezing. Ongeacht de oorzaak, de basisbehandeling blijft hetzelfde.

Schatten

Wanneer je begint te vermoeden heb je een blaar te vormen, stoppen met wat je aan het doen bent en visueel te inspecteren het getroffen gebied. Als u last heeft lichte pijn en roodheid als gevolg van wrijving, bestrijken het gebied met een klein stukje van de lijm, omdat dit kan voorkomen dat een blister van de vorming. Als de blaar al aanwezig is, nemen welke stappen je kunt om verdere schade te voorkomen, zoals het wijzigen van uw schoenen en of het aantrekken van handschoenen, vooral als de huid is ongebroken. Deze bel bevat een beschermend schild tegen bacteriën, waardoor de kans op een huidinfectie op de plaats van de verwonding. Bedek het gebied met zachte bekleding en een bandage totdat je in staat om goed te zorgen voor de wond zijn.

Behandelen

Om goed de neiging om uw blister, beginnen met het wassen van het getroffen gebied met antibacteriële zeep en warm water. Zodra de schade is grondig gereinigd, dep het droog met een handdoek. Een watje gedrenkt in isopropylalcohol tegen de blister, en dan dip een naald of een speld in de antiseptische chemisch steriliseren. Prik de blaar, het maken van een aantal kleine gaatjes langs de rand, en wacht tot het vocht af te voeren van de gewonde weefsel. Breng een antibiotische zalf zoals Neosporin naar het getroffen gebied en dek deze af met een steriel gaasje. Zet het pad met een stukje plakband of een bandage. Na 48 uur, verwijder het gaas en het wegsnijden van de dode huid. Maak de blister site met alcohol weer. Breng een schone pleister elke dag totdat de blaar genezen is.

Waarschuwing

Als de gewonde gebied geneest niet binnen zeven dagen of als de schade ter plaatse begint te tekenen van infectie zoals lekt pus, verhoogde roodheid, hartelijkheid bij aanraking of een toename van de fysieke ongemak rond de blessure website laten zien, onmiddellijk contact op met een arts. Ook, als u diabeet bent, raadpleeg dan uw primaire zorgverlener voorafgaand aan het proberen zelfzorg.