Wat te doen voor Allergieën die Oorzaak U moet niezen en hoesten?

Allergieën komen in antwoord op specifieke allergische triggers. Elke persoon heeft zijn eigen set van unieke triggers, en reacties. Een van de meest voorkomende reacties is hooikoorts of allergische rhinitis. Dit respiratoire aandoening veroorzaakt verhoogde ontsteking, die kan leiden tot congestie en brengen symptomen zoals niezen en hoesten. Inzicht in de oorzaak van uw allergie symptomen is belangrijk om te weten hoe ze te behandelen.

Laten testen

Als je niezen en hoesten de beste van u, is het belangrijk om erachter te komen wat er hen te veroorzaken. Er zijn vele triggers die een hooikoorts type reactie kan veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende zijn pollen, schimmels en huidschilfers van huisdieren. Om uw allergische trigger-lokaliseren, bezoek een allergoloog. Een huidtest is een van de beste manieren om te bepalen wat uw allergieën zijn. Deze effectieve test geeft direct resultaat. Door het plaatsen van diverse allergeenextracten op je rug of arm, kan een verhoogde bult uw allergoloog snel vertellen wat je allergisch voor, evenals de ernst zijn.

Preventie

Hoewel het vermijden van triggers volstrekt onmogelijk lijkt, er zijn vele manieren waarop u kunt helpen bij het verminderen van hun potentie. Voor binnen preventie, zorg ervoor dat HEPA (High Efficiency Particulate Air) filters op stofzuigers, luchtreinigers en airconditioners. Dit zijn de belangrijkste in het helpen om het micro-en kleinbedrijf allergenen drijvend in uw huis te verwijderen. Als u allergisch bent voor huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren zijn, probeer die uw bed met een matras omkasting. Als huisdieren zijn in het huis, probeer ze te beperken tot een kamer van het huis, en baden ze regelmatig met speciale shampoos te helpen houden huidschilfers onder controle. Voor ernstige allergieën, wilt u misschien overwegen het verwijderen van tapijt en te vervangen door vloeren, zoals veel allergenen hebben de neiging op te bouwen in tapijten en kan moeilijk te verwijderen zijn. Voor outdoor allergieën, is het een goed idee om pollen en schimmels telt u in de buurt. Als ze hoog zijn, probeer dan om de activiteiten te plannen voor binnenshuis, en beperk uw tijd buiten.

Medicijnen

Je kan medicatie nodig heeft om uw allergie te bestrijden. Afhankelijk van de ernst van de reacties, zijn er veel effectieve over-the-counter en recept medicijnen beschikbaar. Twee van de meest voorkomende zijn antihistaminica en decongestiva. Antihistaminica combat histamine, een chemische stof in je lichaam die ontstekingen ontstaat tijdens een allergische reactie. Decongestiva helpen ontlasten. Voor niezen en hoesten, neem beide medicijnen mondeling - bij de eerste tekenen van de symptomen, als het kan tot 30 minuten voordat je het gevoel een opluchting. Wees je bewust van eventuele bijwerkingen die je kan voelen; verhoogde slaperigheid, nervositeit of verergering van de symptomen zijn tekenen met uw arts bellen voordat voortzetting van de behandeling. Als de klachten ernstig worden en u kortademig wordt, onmiddellijk een arts raadplegen.