Wat te doen om te voorkomen dat een astma-aanval

Astma kan een frustrerende en zelfs gevaarlijke toestand zijn als niet goed beheerst. Er zijn stappen die mensen die lijden aan astma kan nemen om symptomen van astma controle en aanslagen te voorkomen.

Maak een Astma Plan

Raadpleeg een arts of zorgverlener, en vraag om hulp het schrijven van een specifiek plan voor het dagelijks onderhoud, het beheer van kleine symptomen en de behandeling van acute aanvallen. Gezinsleden moeten zich ook bewust zijn van dit plan. Moet een acute aanval optreedt en de patiënt niet in staat om te communiceren, kan iedereen kijken naar de plannen en weten wat medicatie te krijgen in welke dosering, of in staat zijn om deze informatie tot spoedeisende medische zorgverleners te communiceren. Het plan moet ook de lijsten van de symptomen, en toen om noodhulp te zoeken.

Kennen en te vermijden Ashtma Triggers

Er zijn veel allergenen en irriterende stoffen, zowel binnen als buiten, dat kan leiden tot symptomen van astma of zelfs een acute aanval. Pollen, schimmels, koude lucht, huidschilfers van huisdieren en stof zijn alle voorkomende oorzaken van aanvallen. Het vermijden van deze en elke patiënt-specifieke triggers zijn de beste manieren om de symptomen of acute aanvallen te voorkomen.

Bekend zijn met symptomen

Belangrijk is bekend met het tekenen van een dreigende astma-aanval te zijn. Vroege behandeling van symptomen kunnen afweren een acute aanval. De meest voorkomende symptomen om op te letten zijn kortademigheid, hoesten of een piepende ademhaling. Andere minder opvallend symptomen optreden en, zoals afname in longfunctie, dus is het belangrijk om regelmatig controle ademhaling met een piek luchtstroom meter.

Volg Treatment Plan

Snelle corrigerende maatregelen kan de ernst van een aanval verminderen, en zelfs een leven redden. Bij een astma-aanval lijkt bij uitstek, moet medicatie worden genomen zoals voorgeschreven door de zorgverzekeraar. Het is niet verstandig om een ​​wait-and-see aanpak nemen als de symptomen zijn er. Soms zelfs normaal onderhoud medicijnen en snelwerkende inhalers voor acute aanvallen kunnen niet voorkomen dat een full-blown aanval. In deze gevallen moet onmiddellijk medische hulp worden gezocht.
Herinner astma is een chronische aandoening. Soms zijn de symptomen kunnen lijken weg te gaan voor maanden of jaren op een moment. Veel mensen zijn geneigd af van astma controle regimes en doktersbezoeken te verlaten tijdens deze tijden. Dit is niet aanbevolen. De meeste onderhoud medicatie kan niet plotseling worden gestopt zonder het risico van bijwerkingen, die kunnen bestaan ​​uit de dood.