Wat te doen als Hand Sanitizer Gets in Eyes

Wat te doen als Hand Sanitizer Gets in Eyes

Een op alcohol gebaseerde gel die virussen en bacteriën doodt, wanneer toegepast op de handen - de recente nadruk op griep preventie is een toename van het gebruik van de hand sanitizer veroorzaakt. Hand sanitizer is een handig, veilig en effectief alternatief wanneer het niet mogelijk is om je handen te wassen met water en zeep, maar het is belangrijk om te weten wat te doen als je per ongeluk de hand sanitizer in je ogen.

Schadelijke ingrediënten

Waarom is het schadelijk voor de hand sanitizer in je ogen te krijgen? Meest handreinigers bevatten ten minste 60 procent alcohol - meestal ethanol of isopropanol - dat is wat hen zo effectief tegen virussen en bacteriën maakt. Maar als je alcohol in je ogen, het brandt en irriteert.

Veel handreinigers bevatten ook diverse plantaardige oliën, die ook kan irriteren de ogen.

Hoe te behandelen

Als je hand sanitizer in uw ogen, uw directe doel is om te verdunnen, verwijder vervolgens de alcohol. Het tegengif is een ruime hoeveelheid lauw water: giet zo veel mogelijk over het oppervlak van uw oog gedurende 10 tot 15 minuten. (U kunt herhaaldelijk gieten van een glas, of gebruik een zachte stroom van stromend water uit de kraan.) Zorg ervoor dat het water niet te warm of te koud; het moet comfortabel op uw ogen voelen. Het water dient grondig te spoelen van het oppervlak van je oog, dus verwijder contactlenzen. Het moet ook sporen van alcohol uit de slijmvliezen in uw oogleden te verwijderen, zodat snel knipperen tijdens het gieten van water over je oog.

Als het ontsmettingsmiddel is in slechts één oog, wees voorzichtig het andere oog niet te besmetten. Houd het oog dat niet beschadigd goed gesloten, en kantel je hoofd, zodat de gewonde oog is neerwaarts.

Als uw ogen zijn nog steeds rood, geïrriteerd of branderig na de behandeling, raadpleeg dan uw arts.