Wat slaapmiddelen zijn veilig tijdens de zwangerschap?

Goedbedoelende weldoeners graag nieuwe moms-to-be te moedigen om "alle slaap kunt u nu," omdat het schaars zullen zijn zodra een veeleisende pasgeboren arriveert. Echter, zoals elke zwangere vrouw weet, slapen tijdens de zwangerschap, vooral tijdens de laatste maanden, is niet zo eenvoudig als het klinkt. De grootte van de maag van de vrouw is het moeilijk om comfortabel en frequent maagzuur en reizen naar de badkamer dragen vele ongemakkelijke nachten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een ​​goede nachtrust te krijgen.

Medicijnen over de toonbank

De over-the-counter drugs Doxyalamine en difenhydraminehydrochloride - meestal verkocht als Sominex, Unisom en Benadryl - worden over het algemeen beschouwd als veilig voor gebruik te zijn tijdens de zwangerschap. Echter, slaperigheid slechts een bijwerking, en niet de primaire werking van het geneesmiddel; deze geneesmiddelen worden meestal gebruikt als antihistaminica, gebruikt om de symptomen van allergie te verlichten.

Prescription slaapmiddelen

De meeste studies adviseren tegen het gebruik voorgeschreven slaapmiddelen; echter zullen sommige artsen voorschrijven sommige medicatie, zoals Ambien, Sonata of Lunestra, ernstige geval gevallen van slapeloosheid. Deze medicijnen zijn beide voorzien van een klasse C rating door de Federal Drug Administration, wat betekent dat studies van de drug zijn niet uitgevoerd op zwangere vrouwen, maar studies op dieren kunnen de mogelijke schadelijkheid voor de foetus te laten zien. Drugs in deze klasse moet worden vermeden, tenzij de voordelen van het gebruik van de drug duidelijk opwegen tegen de risico's. Praat eerst met uw arts; het kan je zelfs goed van dienst zijn om een ​​second opinion te krijgen voordat riskeren de inname van het geneesmiddel.

Ontspanning Technieken

Een ontspannen moeder is een goed uitgerust moeder. Yoga, stretching, massage, diepe ademhaling, en geleide fantasie - het afbeelden van jezelf in een ontspannen, rustige scène - kan helpen de spieren te ontspannen en de geest te kalmeren.

Oefening

Zwanger of niet, oefening helpt iedereen een goede nachtrust te krijgen. Just er zeker niet uit te oefenen te dicht bij het slapen gaan, omdat het uitoefenen van minder dan vier uur voor het slapen gaan kan eigenlijk je wakker houden en te voorkomen dat een diepe slaap.

Geniet van een drankje

Een drankje van warme melk of kruidenthee kan helpen ontspannen je genoeg om te slapen. Sommige studies hebben de voordelen van deze techniek in twijfel getrokken. Echter, als u denkt dat het zal werken - of maak er een deel van een rustige nachtelijke ritueel dat een warm bad en andere ontspanningstechnieken omvat - kan het geen kwaad.

Kussens

Een goed geplaatste kussen of kussens kunnen helpen ondersteunen de rug en buik, het maken van een zwangere vrouw meer comfortabel. Wigvormige kussens helpen zwangere vrouw liggen op haar zij, en zij kunnen ook worden gebruikt om prop haar in een half liggende houding. Een full-length lichaam kussen zal haar buik wiegen en ondersteunen haar rug.

Aanbevelingen

Vermijd slaapmiddelen zoveel mogelijk tijdens de zwangerschap; kiezen in plaats daarvan voor een niet-farmaceutische oplossing voor slapeloosheid. Bespreek eventuele medicatie - zoals over-the-counter drugs, recept slaapmiddelen, en kruidengeneesmiddelen - met uw arts voordat u slaapmiddelen.