Wat Plastics zijn veilig voor waterflessen?

Wat Plastics zijn veilig voor waterflessen?

Gebotteld water schrikt zijn steeds vaker in de afgelopen jaren, en de feiten achter veel van deze gevoelens te dragen uit de publieke bezorgdheid: gebotteld water wordt vaak doorspekt met schadelijke chemicaliën, en er is nog vrijwel geen toezicht van gebotteld water voor chemische verontreinigingen. Wat de zaak nog erger, kan het hergebruik van bepaalde soorten plastic flessen water hen schadelijker maken.

Mogelijke chemische verontreinigingen

Co-polyester, polycarbonaat, bisfenol A (BPA), ftalaten, Bis (2-ethylhexyl) adipaat (DEHA) ... de chemische stoffen gevonden in gebotteld water zijn een slecht geregeld alfabet soep van kankerverwekkende stoffen.

Meest voorkomende Concerns

Kunststoffen No. 1 (PET of PETE) en nrs. 3 & 6 (styrenen) moet, indien gekocht, nooit opnieuw worden gebruikt. Dit geldt ook voor de meeste water verkocht in wegwerpflessen.

Nalgene en BPA

Polycarbonaat flessen, zoals die onder de merknaam Nalgene verkocht, is aangetoond dat het niveau van BPA dat de Amerikaanse regering heeft genoemd bevatten "algemeen veilig." Echter, werd Canada het eerste land te verklaren BPA een giftige stof in september 2010.

Verwarming & Vriezen

Plastic containers van elk type mag nooit worden verwarmd, maar (in tegenstelling tot sommige rapporten) ze te bevriezen zal niet leiden tot chemicaliën om sneller uitspoelen naar het water.

De beste keuze?

De veiligste route is een herbruikbare aluminium of RVS waterfles. Dit is ook de goedkoopste route: de Natural Resources Defense Council heeft bepaald dat gebotteld water is tot 10.000 keer duurder dan kraanwater en met veel minder strenge veiligheidscontroles.