Wat Plastics zijn veilig te drinken uit?

Wat Plastics zijn veilig te drinken uit?

Je hebt het gemaild waarschuwingen te lezen. Je hebt gehoord over enge gezondheidsrisico's op de televisie. Je hebt gemerkt fabrikanten beginnen om bepaalde producten te markeren "BPA-vrij." "Zijn er kunststoffen die veilig om te drinken uit zijn?" vraag je je af. En wat is het bewijs kunststoffen zijn ongezond? Hier is wat u moet weten.

Wat is de zorg?

Een chemische stof bisfenol-A (BPA) wordt gebruikt in vele kunststoffen, zoals plastic drinkflessen, het product onbreekbaar en duidelijk. Hoewel BPA is gebruikt in kunststoffen voor meer dan 50 jaar, en terwijl de Food and Drug Administration (FDA) zegt dat de huidige niveaus zijn veilig, studies tonen aan BPA loogt in ons eten en drinken. De bedragen zijn spoor, maar sommigen vragen zich af of de oestrogeen-achtige stof is net zo veilig als de FDA claims.

Wat zijn de gezondheidsrisico's?

In dierstudies is BPA gekoppeld aan bepaalde soorten kanker en slechte ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Baby ratten geïnjecteerd met BPA of het consumeren van BPA via de voeding ontwikkeld veranderingen in de borstklier en prostaatweefsel, wat aangeeft dat ze misschien kanker te ontwikkelen. In sommige vrouwelijke muizen, puberteit leek te vroeg komen. En sommigen geloven dat BPA kan het risico op gewichtstoename, diabetes, hart-en vaatziekten en borstontwikkeling bij jongens te verhogen.

Is het feit of fictie?

Geen studie nog heeft gekeken naar hoe BPA beïnvloedt de mens, en veel wetenschappers geloven verleden BPA studies werden ontsierd. De National Institutes of Health geeft toe dat het gefinancierd vele BPA onderzoeksprojecten die slecht werden ontworpen. En terwijl de primaire risico is om foetussen en kinderen, Dr Michael D. Shelby, directeur van het Centrum voor de Evaluatie van de risico's voor Human Reproduction, zegt: "Ik denk niet dat er iets is in dit korte, dat moet leiden tot een alarm. ..het betekent dat we een beperkte hoeveelheid bewijs gekregen van een aantal studies die werden uitgevoerd bij proefdieren. "

Kiezen Veilige Plastics

Als u zich zorgen over de blootstelling BPA bent, vermijd hard plastic producten, die bijna altijd de chemische bevatten. Voor meer zekerheid het plastic niet BPA bevatten, kijk naar de recycling-symbool op de bodem. Als het een # 3 of 6 merkteken, de fles bevat BPA. Flessen aangeduid met een nummer 7 al dan niet BPA bevatten. (# 7 is een "catch all" dat producten met elkaar mengen niet-BPA kunststoffen bevat.)

Plastics met andere recycling nummers zijn BPA-vrij en zijn veilig om te drinken uit beschouwd.

Alternatieven voor Plastic

Proberen om nog veilig te zijn, veel mensen nu drinken water uit een herbruikbare aluminium fles, maar tenzij het anders is aangegeven, spuit op deze flessen waarschijnlijk BPA bevatten. Water in een doos (zoals IceBox water) is een ander alternatief. Het is water verpakt in 100% recyclebaar karton (gemaakt uit duurzaam beheerde bossen) met een gepatenteerde, BPA-vrije uitloop.