Wat Phytochemicals Zijn in Bosbessen?

Wat Phytochemicals Zijn in Bosbessen?

Bosbessen zijn bekend om hun gezondheidsvoordelen van verschillende bronnen, waaronder de American Cancer Society. Deze voordelen voor de gezondheid in de eerste plaats afkomstig uit de bio-actieve stoffen die zijn gevonden in de bessen. Deze bio-actieve stoffen werken samen om een ​​voedzame vrucht die ook een heerlijke zoete geur te creëren.

Fytochemicaliën

Fytochemicaliën zijn een naam van bepaalde verbindingen die worden geproduceerd door planten. Een populaire fytochemisch u zou moeten kennen is vitamine C. Sommige fytochemicaliën hebben antioxiderende eigenschappen, die kanker kunnen voorkomen, volgens de American Cancer Society. Meer onderzoek moet worden gedaan omdat ze een vrij nieuwe ontdekking, maar studies reeds veelbelovend afgerond.

Anthocyanidinen

Anthocyanidins zijn een fytochemisch gevonden in bosbessen die helpt stoppen met vrije radicalen schade aan cellen. Deze vrije radicalen is de oorzaak van vele aandoeningen zoals glaucoom, hart-en vaatziekten en zelfs kanker. Anthocyanidins ook zijn wat geven bosbessen hun blauwachtige en roodachtige kleuren. Ze helpen ook het lichaam te absorberen vitamine C beter.

Pterostilbeen

Pterostilbeen is een andere fytochemisch gevonden in bosbessen. Studies hebben aangetoond dat deze stof helpt onderdrukken genen die veroorzaakt ontsteking, die de oorzaak van vele kankers. Pterostilbeen is ook bekend om het vermogen om cholesterol en diabetes voorkomen. Bessen werden pas ontdekt als de bron van deze verbinding in 2004, wat betekent dat veel meer onderzoek zal worden gedaan om alle voordelen te zien.

Andere voordelen

Naast de fytochemicaliën in bosbessen, zijn er andere verbindingen die andere voordelen. Deze omvatten het verbeteren van het gezichtsvermogen, het beschermen tegen hersenschade en dementie en het bevorderen van gastro-intestinale gezondheid. Bosbessen kan zelfs helpen bij diarree en infecties van de urinewegen.