Wat make-up wordt aanbevolen voor acne gevoelige huid?

Stichtingen en make-up producten kunnen irriteren acne, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Echter, bepaalde formuleringen van poeder of matte producten succesvol en veilig presenteren een gladde huid uitstraling zonder verergering van acne.

Oil Free

De nummer 1 regel aan het verminderen van acne met make-up gebruik is om een ​​olie-vrij product te vinden, zoals sommige vloeibare formuleringen door Neutrogena. Olie vetzuren verstoppen de huid poriën en verhogen de kans op acne flare-ups.

Minerale

Minerale makeups typisch poeders die geen olie bevatten en die licht op de huid. Sommige zijn specifiek gekleurd om huidskleur zelfs goed. Echter, kunnen personen met een gevoelige huid die allergisch metalen huidreacties dit soort makeup hebben.

Consistentie

Hoewel de olie-vrije producten zijn de sleutel, de consistentie is ook belangrijk. Dikke crèmes of zware funderingen poriën verstoppen gemakkelijk en verhoging van acne, terwijl matte poeders en water gebaseerde lotions, zodat de poriën vrij blijven.

Overwegingen

De beste manier om te voorkomen of te verminderen acne te wassen en ten minste tweemaal per dag hydrateren en vermijd overmatige hoeveelheden andere producten op de huid, inclusief meerdere lagen makeup. Lichtere producten kan minder irriterend zijn voor acne, maar niet zo lang als op oliebasis stichtingen.

Tips

Vermijd makeups die zijn gelabeld als "koelen", zoals deze zijn vaak al te drogen met ingrediënten als tea tree olie of toverhazelaar.