Wat maakt Tanden Geel?

Gele tanden zijn een probleem voor veel mensen. Wit, glanzend, helder tanden er gezond en aantrekkelijk; geel, dof-gekleurde tanden kan lelijk zijn. Inzicht in de mogelijke oorzaken van gele tanden kan helpen voorkomen dat de daders en houdt de tanden witter.

Slechte poetsgewoontes

Juiste tanden poetsen maximaliseert de gezondheid en het uiterlijk van de tanden. Onjuiste of slechte poetsgewoonte laten vlekken te ontwikkelen op tanden en veroorzaakt een ophoping van plaque en tandsteen, die leiden tot een geleidelijke vergeling tanden. Hoe langer dat voedseldeeltjes en plaque mogen houden aan tanden, hoe groter de kans dat tanden bevlekt en verkleurd wordt.

Roken

Roken is een belangrijke oorzaak van gele tanden, vooral bij zware rokers. Sigarettenrook bevat veel corrosieve elementen die zeer schadelijk is voor het uiterlijk en de gezondheid van de tanden. Teer en tabak, die geleidelijk opbouwen op tandglazuur, veroorzaken een geleidelijke verduistering en gele verkleuring van de tanden.

Veroudering

Als tanden leeftijd, ze verliezen natuurlijk veel van hun glans en glans. Onder het buitenoppervlak (email) van tanden ligt de dentine, die in tegenstelling tot het tandglazuur, een vlakke, geelachtig. Omdat de buitenste tandglazuur slijt langzaam weg over jaren, de onderliggende dentine wordt prominenter. Dit kan tanden geven een vlakke, doffe, gelige schijn.

Dieet

Een dieet rijk aan chromatische (sterk gekleurde) voedingsmiddelen vlekken tanden en leiden tot een geleidelijke vermindering van de glans en witheid. Vele vruchten zoals bessen en pruimen en donker gekleurde drankjes hoge chromatische middelen die kunnen leiden vlekken te ontwikkelen op tanden, die geleidelijk kan bruin of geel in bepaalde gevallen. Koffie en thee, in het bijzonder, zijn berucht voor dit soort problemen.

Hard Borstelen

Teveel druk tanden tijdens het poetsen kan leiden tot een geleidelijke vergeling tanden door dunner de buitenste tandglazuur. Zoals tandglazuur slijt, de onderliggende dentine wordt prominenter. Hard borstelen is een vaak vergeten oorzaak van deze aandoening.