Wat maakt Baking Soda Clean Teeth?

Wat maakt Baking Soda Clean Teeth?

Mensen zijn met behulp van zuiveringszout om hun tanden schoon te maken sinds minstens het begin van de vorige eeuw. Tandpasta's bevatten zuiveringszout zijn nu populairder dan ooit. De jury is nog steeds op precies hoe zuiveringszout werkt om de tanden schoon te krijgen, maar deskundigen wijzen erop dat de combinatie van schurende kracht en chemische eigenschappen kan helpen zuiveringszout lift vlekken.

Schurende werking

Zuiveringszout werkt om tanden schoon te maken als schuurmiddel. Dit betekent dat het fysiek polijst weg plaque deeltjes en vlekken die op tanden hebben gevormd. In feite zijn veel van de eerste tand poeders en tandpasta gebruikt schurende ingrediënten tanden schoon te krijgen. Deze vroege producten soms bevatte zout, krijt, houtskool en zelfs gemalen schelpen of beenderen. Al deze materialen werden gewaardeerd als reinigingsmiddelen voor de hoge mate van slijtage zij hebben verstrekt.

Meer Hype dan waarheid?

Één vroege tandpasta bevat waterstofperoxide en bicarbonaat. Beide bestanddelen worden nog steeds gebruikt in tandpasta vandaag. Volgens Dr. Kenneth Burrell van de American Dental Association (ADA), tandpasta die bicarbonaat en peroxide combineren geen extra reinigende werking bieden. Burrell gaat verder met te zeggen dat, terwijl consumenten zuiveringszout tandpasta kan associëren met nostalgie, de populariteit van deze producten is voornamelijk het gevolg van slimme marketing. De positie van de ADA is dat zuiveringszout heeft geen bewezen therapeutische waarde voor het tandenpoetsen.

Baking Soda Effectiviteit

Aan de andere kant, de Dentrifice Functie Programma van de ADA gevonden tandpasta zonder schurende stroom grotendeels ineffectief bij het reinigen van tanden. Ondertussen overdreven schurende tandpasta kan eigenlijk beschadigen het glazuur en dentine die deel uitmaken van de tanden. Andere studies vonden dat zuiveringszout specifiek uniek in het aanbieden van een hoog reinigend vermogen voor zijn niveau van slijtage, misschien als gevolg van extra chemische reiniging actie die niet in andere schurende tandpasta bestanddelen.

Chemical Action

Onderzoekers van de Universiteit van Rochester vond dat baking soda een chemische werking in de mond die haar reinigend vermogen vergroot kan worden bepaald. Deelnemers aan een studie had 50 precent minder plaque, een 70 procent reductie in ontstoken tandvlees, en 60 procent minder tand vlekken wanneer ze gebruik gemaakt van een zuiveringszout tandpasta om regelmatig te poetsen tanden. En leek zuiveringszout tandpasta om de aanwezigheid van bacteriën in verband met een betere orale gezondheid bevorderen. Deze voordelen kunnen ontlenen aan de chemische inwerking van zuiveringszout in de mond, in plaats van het niveau van de slijtage die het biedt.

Waarschuwingen

De meeste tandheelkundige deskundigen stellen dat het veilig is om baking soda te gebruiken om de tanden schoon te maken. Echter, een studie gepubliceerd in het Journal of the American Dental Association waarschuwde dat tand schaafwonden veroorzaakt door te hard poetsen of door poetsen met schurende bestanddelen, zoals bakpoeder en zout, zou kunnen leiden tot de vorming van overtollige plaque. De studie vond ook dat deze tand schuurmiddelen werden geassocieerd met terugtrekkend tandvlees. Expert aanbevelingen variëren, maar een goede regel is om slechts zoveel schurende macht te gebruiken als nodig is om de tanden schoon te krijgen.