Wat kunt u verwachten tijdens een uitstrijkje

Wat kunt u verwachten tijdens een uitstrijkje

Een uitstrijkje, ook bekend als een Papanicolaou test is een test die voert de arts een vrouw zodat haar vagina en baarmoederhals gezond. Voordat uw eerste uitstrijkje, is het een goed idee om te weten wat te verwachten.

Discussie

Uw arts zal uw algemene gezondheid met u bespreken. U wordt gevraagd een paar vragen. Als u hebben ervaren vaginale ongemak, brandende of jeuk moet u de arts te vertellen.

Voorbereiding

De arts zal de kamer te verlaten om de leveringen te krijgen, terwijl je op een ziekenhuis jurk. Haal je broek en ondergoed en zet de jurk op. Uw arts zal dan komt de kamer binnen en heb je liggen en zet je voeten in de stijgbeugels.

Procedure

De arts zal het uitstrijkje te voeren. Deze procedure moet je niet veroorzaken geen pijn, maar alleen wat ongemak. De arts zal een apparaat dat de vagina opent voegen. De arts zal de vaginawand en de baarmoederhals uitstrijkje en stuur het monster uit te testen. De arts zal voelen binnenkant van je vagina met een vinger.

Bekken-examen

Soms zal de arts een bekken-examen uit te voeren tijdens het uitstrijkje. De arts zal een rubberen instrument gebruiken en schraap wat huid in je vagina te sturen uit te testen. De arts zal twee vingers binnenkant van je vagina te zetten en druk voorzichtig op je onderbuik.

Resultaten

Binnen 3 tot 10 dagen, afhankelijk van uw kliniek, zult u in staat om te bellen of terug te komen voor een bezoek aan de resultaten te bespreken. De resultaten zijn vertrouwelijk dus soms dat zulks niet te bespreken via de telefoon.