Wat kunt u verwachten Na Wisdom Teeth zijn verwijderd

Verstandskiezen zijn de derde molaren achter in de mond. Ze komen meestal in of uitbarsten tussen de 15 en 25 jaar oud. Ze worden vaak verwijderd omdat ze moeilijk te reinigen en te onderhouden en ze kunnen leiden tot infecties in de mond. Ze kunnen ook leiden verdringing van de tanden.

Overwegingen

Een tandarts zal adviseren vaak dat je verstandskiezen getrokken worden voordat er problemen optreden. Extraction is makkelijker bij jongere patiënten, wanneer de wortels zijn niet zo diep en het bot is minder dicht. Genezing is meestal sneller en minder pijnlijk bij jongere patiënten.

Bloeden

Sommige patiënten kunnen ervaren bloeden gedurende enkele uren na verstandskiezen worden getrokken. Het plaatsen van gaas en bijten om druk uit te oefenen over de lege socket wordt gesuggereerd.

Zwelling

Zwelling is gebruikelijk op het gezicht of de nek omgeving waar de tand verwijderd. Ijs wordt aanbevolen om zwelling te verminderen.

Pijn

Pijn is te verwachten, verschillen afhankelijk van de patiënt. Als de verstandskiezen worden beïnvloed, kan een persoon meer pijn ervaren. Pijnstillers zoals acetaminophen of ibuprofen kan helpen. Een tandarts kan ook voorschrijven sterkere pijnstillers of antibiotica.

Het eten

Een vloeibaar dieet wordt voorgesteld tot de gevoelloosheid van verdoving is uitgewerkt. Een zachte dieet wordt aanbevolen volgens de procedure voor een paar dagen. Alcohol dient te worden vermeden, vooral als de pijn geneeskunde wordt genomen.

Complicaties

Als een bloedstolsel niet meer dan vormen de blootgestelde socket een aandoening, de zogenaamde droge socket kunnen optreden. Het komt gewoonlijk 3-4 dagen na de verwijdering. Pijn en extreem slechte adem zijn tekenen. Paresthesie, een verdoofd gevoel van de tong, lip of kin is zeldzaam, maar komt soms voor. Aan beide voorwaarden moet onmiddellijke behandeling.