Wat kunt u doen na knieprothesechirurgie?

Arthroscopie van de knie wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid van aandoeningen te behandelen. De arts maakt kleine incisies in de knie een kleine camera en de toegang van andere chirurgische instrumenten bieden de knie te repareren. Open knie-operatie is veel indringender dan arthroscopische ingreep en kunnen een veel langere hersteltijd nodig. Na de operatie, moet u fysiotherapie ondergaan om de functie terug te keren naar je knie.

Fysiotherapie

Uw fysiotherapie na een knie-operatie kan beginnen zodra de dag na de operatie. Verpleegkundigen in het ziekenhuis zal u helpen opstaan ​​uit bed en bengelen je benen aan de zijkant van het bed. Arthroscopische ingreep meestal vereist slechts een paar uur van herstel in het ziekenhuis, maar een knievervangende operatie blijft u in het ziekenhuis voor een paar dagen.
De fysiotherapeut zal beginnen met enkele versterking oefeningen voor de spieren rond de knie. Veel van deze oefeningen zijn goed gedaan in je ziekenhuisbed. Lopen zo spoedig mogelijk na de operatie is een zeer belangrijk aspect van herstel. Beweging na een operatie helpt om meer zuurstof naar je bloedbaan te brengen en voorkomt klonteren.

Wandelen

De oefeningen die je thuis uitvoeren zijn cruciaal voor uw herstel. Wandelen is een van de beste manieren om uw herstel van knie-operatie of het een totale knie vervanging of een scope operatie versnellen. Onmiddellijk na de operatie, kunt u een beroep moeten doen op een stok of rollator. Houd je stappen, zelfs wanneer zoveel mogelijk te lopen. Neem kortere stappen en te vermijden dat al uw gewicht op de aangedane knie.
Begin uw routine lopen in het huis voordat u probeert een wandeling rond het blok. De voortgang van uw programma is afhankelijk van hoe goed je knie geneest. Geleidelijk verhogen van uw uithoudingsvermogen.

Beperkingen

Je mag nooit in staat zijn om het volledige gebruik van je knie te krijgen na uw herstel. Het hangt af van het type schade in de knie. Elk geval is anders, en je moet bespreken met uw arts wat u kunt verwachten van uw operatie. Ernstige schade of letsel aan de knie kan uw vermogen om te joggen of lopen in de mate waarin u in staat bent voordat de schade was beperkt.

Dagelijkse activiteiten

Je moet in staat zijn om terug te keren naar al uw dagelijkse activiteiten binnen zes tot acht weken na een totale knie vervangende operatie. Arthroscopische ingreep vergt veel minder tijd om te herstellen. Je moet in staat zijn om zo snel rijden als je in staat om je knieën te buigen zijn.
De arts zal controleren of uw vorderingen na de operatie, maar in gedachten dat een ernstig letsel kan nooit volledig herstellen houden.