Wat kunt u doen keelkankerpatienten

Wat kunt u doen keelkankerpatienten

De American Cancer Society schat dat meer dan 40.000 mensen per jaar gediagnosticeerd met keelkanker. Keelkankerpatiënten vaak pijn in de keel en moeite met ademen, eten en praten. Kankerpatiënten hebben sterke steun van hun artsen, familie en vrienden om hen te helpen beter omgaan met hun ziekte en een positieve kijk op het leven te behouden.

Instructies

•  Ontwikkel uzelf over keelkanker. Kanker opstelling kan de nasopharynx achter de neus, de orofarynx of midden van de keel en de hypofarynx of onderkant van de keel. Kanker van het strottenhoofd of strottenhoofd wordt ook beschouwd als een keelkanker. Inzicht in de verschillende keelkanker het gemakkelijker om patiënten te ondersteunen.

•  Help keelkankerpatienten stoppen met het roken van tabak en het drinken van alcohol. Zware rokers en drinkers worden verondersteld om ongeveer 35 keer meer kans om keelkanker te krijgen dan degenen die zich onthouden. Als een vriend of familielid is het omgaan met keelkanker en worstelt met een verslaving aan alcohol of tabak, bieden hem te helpen stoppen.

•  Praat met je geliefde over de behandeling besluiten en bereid zijn om de artsen te vragen voor het uitvoeren van deze beslissingen dient de patiënt niet in staat. U en de patiënt moet van tevoren invullen van de juiste formulieren toestemming.

•  Maak tijd in je leven om emotionele steun door te luisteren en aanwezig te bieden. Kankerpatiënten kunnen gevoelens van depressie en angst ervaren na de diagnose en tijdens de behandeling. Praten met iemand kan wonderen doen voor een patiënt gaat door een moeilijke tijd te werken.

Hints

  • Overweeg helpen keelkankerpatiënten verkrijgen van een second opinion. Vaak zijn patiënten te gestresst over hun diagnoses zorgen over het beledigen van hun arts te zoeken naar second opinions. Bieden hulp, maar laat de patiënt te maken van haar eigen beslissing.
  • Het kan eng zijn om een ​​vriend of familielid gediagnosticeerd met keelkanker hebben. CancerCare.org biedt maandelijkse praatgroepen voor mensen die helpen kanker patiënten, met inbegrip van vrienden, familie en verzorgers. Bezoek hun website voor meer informatie over hun online, telefonisch en face-to-face ondersteuning van groepen (zie "Bronnen" hieronder).