Wat kunt u doen iemand die door chemotherapie

Wat kunt u doen iemand die door chemotherapie

Patiënten die chemotherapie ondergaan ondersteuning moeten vaak tijdens het proces. Uw steun van iemand die door deze behandeling kan hem helpen omgaan met de fysieke en mentale stress die gepaard gaat met kanker en de nasleep ervan. Volg deze stappen om een ​​handje te helpen.

Instructies

•  Aanbieding praktische ondersteuning bij zaken zoals het besturen van de patiënt op chemotherapie behandelingen, zittend in op de arts afspraken, koken, winkelen, zorg voor dieren en planten water te doen.

•  Check in op de patiënt. Vaak mensen die chemotherapie ondergaan behandeling voelen vermoeid en overweldigd en ze mogen niet de energie om te vragen voor de specifieke hulp die ze nodig hebben. Denk niet dat als je een patiënt een keer hebben gevraagd, ze zal niet later hulp nodig.

•  Ken uw rol. De meeste mensen die chemotherapie ondergaan eerst wenden tot familie en vrienden voor de steun. Toch kunnen er enkele dingen patiënten niet comfortabel te bespreken met hun geliefden voelen, en ze kan voelen zich meer comfortabel te praten met andere overlevenden van kanker. Laat je geliefde de vrijheid om extra bronnen van steun te zoeken.

•  Wees ervan bewust dat de zorg voor iemand die chemotherapie ondergaan kan zeer tijdrovend en vermoeiend zijn. Regel uw eigen werktijd en pas uw levensstijl, zodat u voldoende tijd voor rust en zelfzorg, alsmede de zorg voor het individu met kanker.

•  Play. Chemotherapie patiënten vaak baat bij milde en leuke vormen van lichaamsbeweging, van omleidingen als grappige filmpjes en van interessante en boeiende activiteiten.

•  Luister. De belangrijkste vorm van ondersteuning die u kan bieden is je bereidheid om te luisteren zonder oordeel.

•  Steun je vriend door te vragen zijn arts vragen die voor hem moeilijk te verwoorden zijn. Als u weet dat uw vriend heeft een aantal zorgen over chemotherapie die niet worden uitgedrukt, kan u discreet voedt hen op met de arts zelf. Zorg ervoor dat u uw vriend in verlegenheid te brengen terwijl je dit doet.

•  Wees ervan bewust dat mensen die chemotherapie ondergaan soms klinisch depressief. Praat met de arts van de patiënt of vragen om een ​​doorverwijzing naar een professionele begeleiding als u zich zorgen over psychische toestand van de patiënt te hebben.

Hints

  • Zorg goed voor je geestelijke gezondheid. Het ondersteunen van iemand die de bestrijding van kanker met chemotherapie kan uitputtend zijn. Om minder alleen in je strijd voelen, deelnemen aan een steungroep voor familieleden die gaan via dezelfde ervaring.