Wat Kruiden zijn goed voor diabetes?

De energie die ons lichaam nodig heeft om te overleven is afkomstig van glucose, die geabsorbeerd wordt, wanneer we koolhydraten eten. Glucose bouwt in de bloedbaan en insuline wordt uitgescheiden, waardoor de glucose naar de cellen voeren. In diabetes gaat glucose niet de cellen binnengaan; het zich ophoopt in het bloed en kan de ogen, nieren, zenuwen en bloedvaten beschadigen. Hoewel kruiden zijn geen vervanging voor medische zorg, zijn er enkele die helpen reguleren glucosespiegels.

Bitter Melon

Bittere meloen (Momordica charantia) verlaagt de bloedsuikerspiegel. Volgens klinische studies beschreven in de British Medical Journal, een in water oplosbaar extract van bittere meloenvruchten "aanzienlijk verminderd bloed glucose concentraties gedurende een 50 g orale glucosetolerantietest in diabetici." Vergelijkbare resultaten werden opgemerkt door de Journal of Ethnopharmacology. Bittere meloen supplementen kunnen worden gekocht bij gezonde voeding en vitamine-winkels. Bittere meloen fruit kan worden gekocht in de Aziatische markten en juiced als elk ander fruit.

Fenegriek

Fenegriek zaden (Trigonella foenum graecum) zijn het best bekend als ingrediënt in curry, maar de vezelrijke zaden hebben bewezen glucose regulerende eigenschappen. Gepoederde zaden verlaagd bloedglucose en betere cholesterolspiegel. Resultaten gerapporteerd in de European Journal of Clinical Nutrition rapporteerde een 54 procent reductie in de 24-uurs urine glucose uitscheiding.

Kaneel, Ginseng en Meer

Kaneel bevat een chemische stof die helpt diabetici gebruiken bloedsuikerspiegel. De European Journal of Clinical Nutrition publiceerde een rapport dat stelde: ". Kaneel extract lijkt een matig effect op het verminderen van nuchtere plasma glucose concentraties bij diabetische patiënten met een slechte glykemische controle hebben"

Zowel de Amerikaanse en Aziatische Ginseng lijken bloedglucosewaarden te verminderen. Een studie uitgevoerd door het St. Michael's Hospital en de Universiteit van Toronto blijkt dat de consumptie van de Amerikaanse ginseng voor een maaltijd verminderde bloedsuikerspiegel bij mensen met en zonder diabetes.

Andere kruiden die belofte in de behandeling en het beheer van diabetes vertonen omvatten cactusvijg cactus, gemalen lijnzaad, Gymnema sylvestre, ginkgo en bosbes.

Overwegingen

Om diabetes goed te controleren, moeten patiënten een geschikte gewicht te behouden, regelmatig te bewegen en gezond eten. Als u onder de zorg van een arts voor een diabetische aandoening, geen wijzigingen aan te brengen zonder overleg met uw arts. Zie ook uw arts als u een van de vroege tekenen van diabetes, zoals overmatige dorst, vaak moeten plassen of ongebruikelijke honger.