Wat kon Oorzaak Tintelingen en gevoelloosheid in een Foot?

Tintelingen en gevoelloosheid in de voeten is een symptoom dat kan voortvloeien uit een verscheidenheid van medische aandoeningen. Aangezien de voeten het verst van het lichaam van het hart, is het makkelijker om lage bloedstroom, die tinteling en verdoving veroorzaken ervaren. Sommige van de omstandigheden die leiden tot tintelingen en kunnen ernstig zijn gevoelloosheid, dus is het belangrijk om de oorzaak van de klachten snel te bepalen en een arts raadplegen indien nodig.

Externe oorzaken

Gevoelloosheid en tintelen in de voeten wordt vaak veroorzaakt door externe beperkingen bloedstroom door de benen. Dit kan leiden tot het gevoel van de benen of voeten "in slaap vallen." Hoogte van de poten gedurende langere tijd kan tinteling veroorzaken. Alles wat bloedstroom door de benen, zoals een strak verband, tourniquet of gewicht aan de poten kan beperken bloedstroom en tintelend veroorzaken beperkt. Het kan worden veroorzaakt door zitten op eigen benen of overschrijding van de benen.

Temperatuur

Temperatuur van de weefsels van de benen effecten hoe snel fluïda doorheen loopt. Wanneer de poten gedurende langere tijd koel gehouden, de voeten waarschijnlijk verdoofd. Ook als de huid van de voeten wordt blootgesteld aan extreme kou, de koude verdoven de zenuwen van de voet. Aangezien water is een betere geleider van de temperatuur is dan lucht, het plaatsen van de voeten in koud water zal gevoelloosheid snel veroorzaken.

Beroerte

Een beroerte is een ernstige episode van hersenen schade als gevolg van een onderbreking van de bloedstroom naar de hersenen. Dit kan leiden tot het niet kunnen om de ledematen te controleren of ervoor zorgen dat ze het gevoel alsof ze tintelen of gevoelloos. De schade veroorzaakt door beroerte vaak permanent. Andere factoren die de functie van de hersenen aantasten zoals hersenkanker of tumoren kan leiden tot soortgelijke gevoelens in de voeten.

Diabetes en Weight

Diabetes is een andere aandoening die vaak veroorzaakt gevoelloosheid in de voeten. Overgewicht kan ook de kans op voet gevoelloosheid. Obesitas vergroot de kans op diabetes en ook verdunt totale bloedstroom door het lichaam, zodat het gemakkelijker voor een bepaald gebied te weinig bloed krijgen. De extra belasting van het lopen met een grote hoeveelheid gewicht op de voeten kan gevoelloosheid en tintelingen.

Zenuwgestel

Het zenuwstelsel is wat detecteert alle pijn, temperatuur en druk en levert ze naar de hersenen. Als het zenuwstelsel wordt beschadigd of geblokkeerd, kan dit leiden tot gevoelens van tintelingen en gevoelloosheid. Dwarslaesie kan leiden tot voet gevoelloosheid, zoals tumoren in de wervelkolom. Alcoholmisbruik en het gebruik van pijnstillers of drugs kan het zenuwstelsel aantasten en leiden tot voet gevoelloosheid en tintelingen.