Wat kon Oorzaak Glaucoom?

Glaucoom is geen enkele ziekte maar eerder een verzameling van aandoeningen die leiden tot schade aan de oogzenuw, die resulteert in verlies van het gezichtsvermogen. Mensen die ouder zijn dan de leeftijd van 60 jaar hebben een verhoogd risico op glaucoom, hoewel iedereen de aandoening kan ontwikkelen. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot blindheid in één of beide ogen. Beschouw deze informatie afgeleid van de Mayo Clinic en het National Eye Institute over het ontstaan ​​van glaucoom.

Genetica

Volgens het National Eye Institute, kan familiegeschiedenis, genetica en geboorteafwijkingen glaucoom veroorzaken. Baby's worden geboren met gebreken die veroorzaakt het fluïdum in het oog foutief afvoer, die glaucoom veroorzaken. Mensen met een familiegeschiedenis van glaucoom hebben een verhoogd risico op het krijgen van het zelf, en Afro-Amerikanen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van glaucoom dan blanken.

Verwondingen

Verwondingen aan de ogen of het hoofd kan een oorzaak van glaucoom zijn. Volgens de Mayo Clinic, kan plotseling trauma zoals een auto-ongeluk losraken van het netvlies veroorzaakt of vergroot de inwendige druk in het oog, waardoor glaucoom. Infecties van het oog en oogchirurgie kan ook druk te verhogen in de ogen en veroorzaken glaucoom te ontwikkelen.

Medische Aandoeningen

Bepaalde chronische aandoeningen kan een oorzaak van glaucoom, volgens de Mayo Clinic. Atherosclerose, een medische term voor verharding van de slagaders, kan het oog beschadigen en glaucoom. Diabetes is een aandoening die het risico op glaucoom kunnen verhogen, zoals druk en bloed in vaten van het oog.

Medicijnen

Volgens de Mayo Clinic, kan een aantal soorten medicijnen in het oog aantasten en kan de ontwikkeling van glaucoom veroorzaken. Medicijnen die worden gebruikt door optometristen om de ogen verwijden tijdens een oogtest kan een oorzaak zijn van plotselinge glaucoom zijn. Andere medicijnen, waaronder antihistaminica zoals Zyrtec en antidepressiva zoals Sinequan kan ook een oorzaak van glaucoom zijn.

Zenuwaandoeningen

Volgens de Mayo Clinic, kan aandoeningen van de optische zenuw van het oog een oorzaak van glaucoom. Een ongewoon gevoelig oogzenuw kan een overmatige hoeveelheid schade ondervindt en glaucoom te ontwikkelen in de tijd. Een tumor op de oogzenuw kan ook een oorzaak van glaucoom, evenals verminderde bloedtoevoer naar de oogzenuw zijn.

Structurele Disorders

Structurele aandoeningen van het oog kan leiden tot glaucoom en soms volledige blindheid binnen één of twee dagen. Volgens het National Eye Institute, staar, tumoren en ontsteking van de oogbol kan veroorzaken alle glaucoom te ontwikkelen. Abnormale uitscheiding van het pigment van de iris van het oog kan ook een oorzaak van glaucoom.