Wat kan Oorzaak Baarmoeder Bloeden na de menopauze?

Menopauze is, de levensfase waarin een vrouw niet meer ovuleert en geen maandelijkse menstruele periode. De meeste vrouwen gaan ervan uit dat dit het einde van de baarmoeder bloeden van alle soorten en niet meer nodig om vrouwelijke levering Stock. Voor sommigen is nauwkeurig, maar anderen kunnen baarmoeder bloeden ondervinden na de menopauze van tijd tot tijd. De oorzaken voor het PMB, of post-menopauzale bloeden, variëren en kunnen variëren in ernst. Behandeling voor baarmoeder bloeden na de menopauze kan kleins als het aanpassen van hormonen zijn of kan leiden tot een operatie.

Hormoonvervangende therapie

Deelnemen aan hormoonvervangende therapie en de normale variatie van de hormonen bij postmenopauzale vrouwen zijn de meest voorkomende redenen voor baarmoeder bloeden na de menopauze. Bloeden van dit soort wordt beschouwd als "abnormaal" als het zich voordoet tussen de 6 maanden en een jaar na perioden volledig zijn gestopt. Vrouwen die zijn die hormonen minder dan één jaar meestal waargenomen gedurende een periode (enkele maanden tot een jaar, afhankelijk praktijk elke dokter) of de bloeden stopt hormoonniveaus het lichaam passen.

Overvloed aan endometrium

De bekleding van de baarmoeder, het endometrium genoemd, verder ontwikkelt zelfs na de menopauze. Vrouwen die gebruik maken van hormonale substitutietherapie in hun post-menopauzale jaar hebben meer kans op een endometrium dat is overwoekerd en is ingedikt in gebieden te ontwikkelen. Wanneer een dergelijke verdikking optreedt, bloeden mogelijk. Soms een overwoekerd endometrium is geassocieerd met baarmoederkanker, maar dit is niet altijd het geval.

Abnormale baarmoeder Gezwellen

Postmenopauzale baarmoeder bloeden kan het gevolg zijn van gezwellen die binnen de baarmoeder liggen, zoals vleesbomen en poliepen zijn. Wanneer vrouwen ervaren intermitterende spotting of "vlekken" dat zware vrouwelijke bescherming niet nodig is, kan het soms aangeven dat poliepen aanwezig zijn. Grotere vleesbomen die goedaardig of kwaadaardig kunnen bloedingen veroorzaken die mogelijk kunnen worden omschreven als een "flow" in plaats van alleen spotten. Artsen kunnen ultrasone technologie gebruiken om poliepen of vleesbomen, die bijdragen aan PMB diagnosticeren.

Baarmoederkanker

Postmenopauzale baarmoeder bloeden kan een teken zijn dat kanker in de baarmoeder aanwezig is worden. Deze vorm van kanker, genaamd baarmoeder of endometriumkanker, komt in de cellen van het baarmoederslijmvlies. Vrouwen die last hebben van bloedingen na de menopauze en verhoogde vaginale afscheiding en pijn in het bekken moeten hun arts te raadplegen voor verdere testen. Endometriumbiopsieën kunnen kankercellen op te sporen, terwijl de echo zal onthullen of er eventuele ongebruikelijke tumoren of andere gezwellen in de baarmoeder.

Behandeling

De meest voorkomende vorm van behandeling voor uteriene bloeden is een aanpassing van een vrouw hormoonsupplementen. Proberen een nieuw merk van hormonen of het verhogen of verlagen doseringen kan alles wat nodig is om PMB stoppen. Vrouwen die niet zijn die hormonen kan verder diagnostisch onderzoek nodig om de oorzaak van het bloeden te bepalen. Sonohysterography is een soort van ultrageluid die kijkt naar het baarmoederslijmvlies en afwijkingen vertonen. Dilatatie en curettage kan een optie zijn voor sommige vrouwen die zware bloeden te ervaren.