Wat kan gedaan worden voor de Sensation van Burning Toes?

De werkelijke gevoel van "verbranding tenen" bestaat alleen in het menselijke zenuwstelsel. Verschillende omstandigheden kan perifere zenuwen de voet op "branden" signalen naar de hersenen, inclusief tinea pedis (voetschimmel), diabetische neuropathie, eerstegraads bevriezing of histamine vrijgegeven in reactie op voettrauma sturen. Als deze voorwaarden zijn bijgewoond, zal het brandende gevoel te verdrijven.

Voetschimmel

Voetschimmel is een huidinfectie veroorzaakt door de schimmel tinea pedis. Om de infectie te genezen, te beginnen met het gebruik van over-the-counter schimmeldodende sprays zoals Tinactin, Lamisil, Micatin of Lotrimin of hun generieke tegenhangers. Als de verbranding blijft bestaan, een bezoek aan een podoloog die een meer krachtige zalf of orale antifungale medicijnen kan voorschrijven.

Diabetes

Als je zwaarlijvig bent of een familiegeschiedenis van diabetes, kan het branden van de tenen een symptoom van diabetische neuropathie, zijn waarin hoge niveaus van glucose in het bloed schade van de beschermlaag (myeline) op zenuwcellen. Het echte gevaar is dat als je niet snel handelen, de zenuwen de productie van de branderig gevoel worden vernietigd kon. Vanuit uw perspectief, zou het voelen als het verbranden gewoon ging weg op zijn eigen. In werkelijkheid echter, alle gevoel is verdwenen uit het gebied, waardoor u zich niet bewust van wonden, zweren en andere verwondingen die er zou kunnen ontwikkelen.

Als diabetische neuropathie is de onderliggende oorzaak, kan uw arts te starten met een dieet en insuline regiment ontworpen om het bloed-glucosegehalte terug keren naar een veilige bereik. Mocht u nog steeds brandend van beschadigde myeline, kan uw arts ook voorschrijven een van de vele geneesmiddelen voor het beheer van diabetes-gerelateerde pijn.

First-Degree Frostbite

Frostbite verwijst naar schade door bevriezing of gedeeltelijke bevriezing van lichaamsweefsel. Ook wel bekend als "frostnip," de eerste graad bevriezing optreedt wanneer de buitenste laag van de huid, de opperhuid, wordt bevroren. In reactie op deze vorstschade gespecialiseerde cellen genaamd "mestcellen" release histamine moleculen in het omringende weefsel. Naast signaleren een immuunrespons en de bloedvaten groeiende, histamine veroorzaken een brandend gevoel in de plaatselijke zenuwen.

Bij geleidelijke verwarming circulatie verbetert in de huid, het afvoeren histamine en stopzetting verdere productie van de mestcellen.

Trauma / repetitief Injury

Jeuk veroorzaken histamine worden vrijgegeven door mestcellen in reactie op weefselschade. Als je toevallig competitief lopen, lopen lange afstanden of gewoon dragen schoenen die te strak zijn, kan de constante druk resulteren in een netwerk van kleine verwondingen over de huid en / of spieren, waardoor een histamine reactie.

Als histamine verdwijnt, zou de verbranding verdwijnen. Voor hardnekkige problemen echter een oraal antihistaminicum pil kan helpen blokkeren de branderig gevoel.