Wat is Ylang-Ylang olie?

Wat is Ylang-Ylang olie?

Bloemen van de ylang-ylang boom, afkomstig uit de Filippijnen, maar nu bloeit zo ver weg als Madagaskar, hebben een zware, zoete geur gezocht voor parfums en cosmetica. Bekend als de "arme man jasmijn," de tropische bloemen leveren een relatief goedkope olie gewaardeerd om zijn helende eigenschappen, volgens de Everything Shea website. Gebruikt in aromatherapie als tegengif benadrukken, kan de olie ook worden toegepast op de huid en haar als een conditioner. Ylang-ylang olie is verkrijgbaar in een reeks van cijfers.

Fractionering en de resulterende Grades

Hoewel de bloemen groeien in tropische omstandigheden en kan het hele jaar worden geoogst, april-juni, vlak na het regenseizoen, is de piekperiode voor de collectie. Aangezien het oliegehalte hoogst tijdens de nacht zal de bloemen zeer vroeg in de ochtend worden verzameld. Distillatie moet zo snel mogelijk na de oogst, adviseert de West Coast Institute of Aromatherapie. De etherische olie wordt gewonnen uit de ylang-ylang bloemblaadjes door een stoom-proces. Verschillende kwaliteiten zullen in verschillende stadia, of fracties worden verwijderd, van de destillatie. Genaamd "extra", de hoogste rang is slechts een uur gehaald in het proces. Extra gaat in hoogwaardige parfums. Na nog eens drie uur, wordt de eerste fractie verwijderd. Tweede en derde fracties volgen; elke afstand vijf tot 10 uur na de vorige fractie. Totaal destillatie duurt ongeveer 20 uur. Eerste en tweede leerjaar oliën worden toegevoegd aan cosmetica. Ten derde wordt in het algemeen alleen geschikt voor geurende zeepjes.

Gebruikt in Aromatherapie

Aromatherapeuten aankoop van de hoger-grade olie, omdat hun hogere telling ester zorgt voor een maximale genezing. De eerstelijns psychologische voordelen toegeschreven aan ylang-ylang zijn als een anti-depressivum, afrodisiacum en sedativa. Gebruikers zeggen dat het kalmeert de zenuwen, helpt hen slapen en verlaagt de bloeddruk, volgens de West Coast Institute of Aromatherapie. Een of twee druppels in een bad van warm water moet de gewenste ontspannend effect. Voor zijn lustopwekkende eigenschappen, ylang-ylang bloemblaadjes verspreiden op het bed van een pasgetrouwd stel gebruikelijk is in delen van Indonesië.

Medische en cosmetische toepassingen

Ontstekingen van de huid, zoals van seborrhea of ​​eczeem, kan verbeteren wanneer ylang-ylang olie wordt aangebracht op het getroffen gebied, meldt de organische Facts website. In hetzelfde artikel schrijft het gebruik van de etherische olie met het beschermen van snijwonden, schaafwonden en brandwonden van infectie. Als ylang-ylang is befaamd om een ​​balancerend effect op de talg geproduceerd door de zweetklieren van de huid hebben, kan het nuttig zijn in de algemene zorg van zowel de vette en droge huid. Een druppel of twee van de olie om je haarborstel toe te voegen voordat het borstelen van je haar niet alleen geeft het een aangename geur, maar ook de omstandigheden van nature en kan de haargroei te stimuleren, volgens de website Everything Shea.

Contra

Terwijl ylang-ylang olie wordt beschouwd als niet-toxisch en niet-irriterend bij normaal gebruik, sommige mensen vinden het erg zoete geur vervelend. Overmatig gebruik van de olie moet worden vermeden, aangezien hoofdpijn en misselijkheid kan leiden. De essentiële olie is voor de externe applicatie of inademen; Het is niet bedoeld om ingenomen worden. Voor degenen die het kunnen verdragen, kunnen ylang-ylang olie een hint van de tropen te brengen, zelfs in de zwaarste winter.