Wat is vezelig weefsel van de borst?

Wat is vezelig weefsel van de borst?

Vrouwen borsten uit melkklieren, melkkanalen, vetweefsel, vezelig bindweefsel, bloedvaten en een tepel.

Locatie

Bindweefsel zich vanaf de voorzijde van de borst om de achterkant van de borstwand.

Functie

Het vezelige weefsel geven steun en vorm aan de vrouwelijke borst. Strengen van vezelig weefsel rondom de borst en een rand aan de onderzijde, nabij de ribbenkast. Dit heet de inframammary nok. De zachtheid of stevigheid van de borst van een vrouw is afhankelijk van de hoeveelheid vetweefsel in relatie tot vezelig weefsel.

Aging

Tijdens de puberteit, een vrouw oestrogeen niveaus stijgen. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel te elastischer dan toen ze nog een kind was te zijn.

Fibrocystic Borsten

Premenopauzale vrouwen ervaren soms pijnlijke borsten. Deze zijn meestal gerelateerd aan hormonale veranderingen die plaatsvinden in het kader van de menstruele cyclus. Het vezelige weefsel van de borsten zwellen en kleine, met vocht gevulde blaasjes kan ontwikkelen in de vezelige weefsels. Dit veroorzaakt pijn en pijn die meestal is opgelucht als de hormoonspiegels te stabiliseren tijdens de cyclus.

Overleg

Als een vrouw heeft pijn in de borst, moet ze haar arts te zien. De arts kan aanvullend onderzoek te verlangen, zoals beeldvorming of een biopsie.