Wat is tuberculose van de wervelkolom?

Wat is tuberculose van de wervelkolom?

Tuberculose (TBC) is een infectie die meestal optreedt in de longen (tuberculosebacil); maar soms gebeurt in de wervelkolom. Wanneer het in de ruggengraat, wordt aangeduid als de ziekte van Pott of tuberculose spondylitis, en de bacteriën die veroorzaakt de infectie Mycobacterium tuberculosis. Sinds 1920 hebben een vaccin en behandeling geneesmiddel voor de ziekte ontwikkeld. De meeste mensen worden gevaccineerd op een vroege leeftijd, en nu, slechts ongeveer 5 procent van de gevallen doen zich voor in de ontwikkelde landen. Volgens de Farlex Dictionary, ongeveer een derde van de wereld heeft deze in hun systemen bacteriën, maar slechts 16 miljoen zijn geïnfecteerd met TB. Dit komt omdat het immuunsysteem de bacterie onder controle kan houden meestal.

Symptomen

Veel symptomen wijzen op spinale tuberculose, waaronder rugpijn, koorts, gewichtsverlies, verlies van eetlust, onbalans, onhandigheid en soms zelfs verlamming. Als een van deze symptomen zich voordoen, dient u onmiddellijk een arts te zien.

Spinal Damage

Tuberculose spondylitis veroorzaakt vaak schade aan de wervelkolom. Dit kan leiden tot de ineenstorting van wervels en breken van de botten. Abcessen en vorming van weefsel kan het wervelkanaal verfijnen, wat leidt tot neurologische schade.

Diagnose

Er zijn verschillende manieren om spinale tuberculose te diagnosticeren. De arts zal het bereik van de beweging te testen in de wervelkolom. Een reeks neurologische tests kunnen worden uitgevoerd, en een volledige medische geschiedenis moet deze ziekte te diagnosticeren. Bloedonderzoek en X-stralen kunnen worden gebruikt om tuberculose te bevestigen. Soms, magnetische resonantie beelden (MRI) en bot-scans zijn ook noodzakelijk.

Behandeling

Het verloop van de behandeling afhankelijk van veel factoren, zoals de leeftijd van de patiënt, de ernst van de pijn en de reactie op andere behandelingen. Samen met het nemen van medicatie die specifiek voor tuberculose, wordt de patiënt vaak besteld om uit te rusten, neem vitaminesupplementen en beperk lichamelijke activiteit. Spinal oefeningen worden vaak gebruikt als onderdeel van het herstel, en soms een rugsteun noodzakelijk. Chirurgie kan nodig zijn als de schade ernstig genoeg is. Dit is meestal een laatste redmiddel en is niet nodig voor de meeste patiënten.

Andere ziekten

In de afgelopen 20 jaar is het aantal gevallen van tuberculose gevonden in de Verenigde Staten toegenomen, vooral in binnensteden. De stijging hangt samen met de armoede en de prevalentie van acquired immune deficiency syndrome (AIDS). Een persoon die positief voor humaan immunodeficiëntie virus (HIV) is eerder tuberculose contract omdat deficiënt immuunsysteem niet de bacteriën kunnen evenals het immuunsysteem van een gezonde persoon. Tuberculose is vaak de doodsoorzaak onder hiv-positieve mensen.