Wat is Tamoxifen Therapy?

Wat is Tamoxifen Therapy?

Tamoxifen therapie biedt de zeldzame kans voor vrouwen die een hoog risico op het ontwikkelen van borstkanker om actie te ondernemen voor het ontvangen van een diagnose. De mogelijkheid van ernstige bijwerkingen bestaat, waardoor het belangrijk serieus wegen de voordelen en gevolgen van deze therapie.

Identificatie

Tamoxifen is een oraal medicijn dat de effecten van oestrogeen in de borst beïnvloedt. Het voorkomt dat cellen die oestrogeen nodig hebben om borstkanker te vormen van het krijgen van het oestrogeen die ze nodig hebben. In andere delen van het lichaam, de medicatie veroorzaakt een toename van oestrogeen die kunnen helpen bij vele symptomen van de menopauze.

Toepassingen

Oestrogeen is een factor in de ontwikkeling van borstkanker derhalve Tamoxifen werd gevonden ter voorkoming en behandeling van vroege stadia. Het is ook nuttig bij het handhaven van de gezondheid van het bot na de menopauze en het verlagen van cholesterol gevonden.

Side Effects

Tamoxifen heeft bijwerkingen die lijken menopauze, zoals opvliegers en vaginale afscheiding. Andere bijwerkingen zijn een onregelmatige periode, hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

Lange-termijn effecten

Sommige effecten van Tamoxifen niet komen opdagen voor maanden of jaren nadat het medicijn is genomen. Voorbeelden hiervan zijn een verhoogde kans op baarmoederkanker, leverkanker en staar.

Voorzorgsmaatregelen

De lange lijst van bijwerkingen is het belangrijk om de voordelen af ​​te wegen tegen de mogelijke problemen bij de beslissing om deze medicatie te nemen. Follow-up zorg is ook nodig om uit te sluiten lange termijn effecten die kunnen worden weergegeven enkele jaren na deze behandeling niet meer wordt genomen.