Wat is symptomatisch Multiple Myeloma?

Multiple myeloma kanker van de plasmacellen die een soort witte bloedcellen. De meeste mensen met multipel myeloom zijn mannen, hoewel vrouwen het kan krijgen. Mensen boven de 60 hebben ook meer kans op multiple myeloom ontwikkeling. Ongeveer 16.000 mensen in de VS krijgen jaarlijks multipel myeloom. De ziekte is niet te genezen, maar het kan gaan in remissie.

Symptomen en tekenen

Multiple myeloom kan botpijn, nierfalen, bloedarmoede, koorts, terugkerende infecties zoals longontsteking en pyelonefritis, en gewichtsverlies. Mensen met multiple myeloom kan verhoogd calcium, botletsels en lage niveaus van bloedplaatjes hebben. Hyperviscositeitsyndroom heeft ook betrekking op veelvoudige myeloma. Niemand weet wat de oorzaak van multipel myeloom.

Diagnose

Als uw arts vindt meer plasmacellen of M-eiwitten dan normaal in uw bloed of urine, dan kunt u multiple myeloma hebben. Een test heet een Beta 2 microglobuline zal een abnormale immunoglobulinen en abnormale plasmacellen in het bloed of beenmerg te ontdekken.

Soorten

Myeloom komt in drie hoofdtypen. Monoklonale gammopathie van onbepaalde betekenis (MGUS) wordt voorstadia beschouwd en heeft geen symptomen. Het is niet gevaarlijk behalve dat het kan vooruitgang in multiple myeloma. Personen met MGUS wat myeloomcellen in beenmerg.
Asymptomatische myeloom is ernstiger dan MGUS. Iemand met deze aandoening heeft meer myeloma cellen dan een persoon met MGUS. Zoals met MGUS, asymptomatische multiple myeloma niet gevaarlijk behalve dat het meestal ontwikkelt tot symptomatische multiple myeloma tijd. Met beide voorwaarden, zal uw arts uw toestand, maar je zal geen behandeling nodig.
Symptomatische of actieve myeloma kanker. Symptomen ontstaat als kanker valt het lichaam. Met deze aandoening een pati├źnt heeft behandeling nodig.

Stages

Multiple myeloom verschillende fasen. Artsen classificeren het meestal met ofwel de Durie-Salmon methode of de International Staging System. Durie-Salmon evenwel drie fasen, kortweg I, II en III, op basis van factoren zoals bot schade, M-eiwitniveaus en myeloma cel niveau. Een octrooi met normaal functionerende nieren wordt ook beschouwd als groep A; met slecht functionerende nieren is hij in groep B.
De International Staging System kijkt naar albumine niveaus en B2-microglobuline niveaus. Lager is beter.

Behandeling

Symptomatische multiple myeloom wordt behandeld met systemische therapie├źn. Oncologen bijna altijd raden beenmergtransplantaties en soms gebruiken straling. Medicatie is ook gebruikelijk, meestal Thalidomide met dexamethason, of eventueel Melfalan met Prednison.